Τρία νέα πορτρέτα της Κέιτ Μίνλετον δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή τα 40α γενέθλιά της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ και αναλύσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, οι φωτογραφίες για τα γενέθλια της δούκισσας του Κέιμπριτζ «σηματοδοτούν μια δραματική απομάκρυνση από τις εικόνες που έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε».

Πηγή του παλατιού μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά: «Με αυτές τις τρεις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τις τρεις πτυχές της προσωπικότητας της Κέιτ. Υπάρχει η βασιλική πλευρά της – όπως μπορείτε να δείτε στο κλασικό πλάνο όπου κοιτάζει μακριά. Υπάρχει η πιο άτυπη εικόνα με το κόκκινο φόρεμα, όπου απεικονίζει μια μοντέρνα γυναίκα στα 40 της καθώς και το κοντινό πλάνο, το οποίο προσφέρει μια πιο οικεία προοπτική».







«Πολύ ρομαντικές»

Ο πρώην βασιλικός φωτογράφος Ίαν Λόιντ, είπε για τις νέες φωτογραφίες της δούκισσας του Κέιμπριτζ: «Πρόκειται για μια συναρπαστική απόκλιση από τις πρώιμες, πολύ άκαμπτες εικόνες – εκείνες των αρραβώνων – αλλά και τη μεταγενέστερη έμφαση που έχουμε δει στην οικογενειακή ζωή, καθώς και το δικό της φυσικό στυλ να φωτογραφίζει τα παιδιά της σε οικείους χώρους. Οι νέες φωτογραφίες θυμίζουν τις εικόνες της πριγκίπισσας Νταϊάνας από τον Patrick Demarchelier – ασπρόμαυρες, σε μινιμαλιστικό φόντο, πολύ ρομαντικές. Και τα δύο, δείχνουν γυναίκες με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση, ικανές να λάμπουν από μόνες τους, μακριά από τη βασιλική οικογένεια».