Όσο απίθανο και αν ακούγεται, υπάρχει μία «πολύ καλή πιθανότητα» η Χίλαρι Κλίντον να είναι ξανά υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, αντιμετωπίζοντας έναν «αποφασισμένο για όλα» Ντόναλντ Τραμπ. Προϋπόθεση; Να χάσει ο νυν Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις ενδιάμεσες εκλογές, του 2022.

Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο τεστ για τον Τζο Μπάιντεν, που δεν αποκλείεται να δει και τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου να αλλάζουν χέρια και να καταλήγουν στους Ρεπουμπλικανούς, φέροντας σημαντικό πλήγμα στην ικανότητά του ως Προέδρου να εισάγει νέες νομοθεσίες, αλλά και εσωτερικά στο κόμμα των Δημοκρατικών θα τους οδηγήσει να εξετάσουν την εναλλακτική τους για το 2024.

Κατά την άποψη του κορυφαίου συμβούλου του Μπιλ Κλίντον, Ντικ Μόρις, «η Χίλαρι είναι η μόνη που εφαρμόζει ήδη μια λαμπρή στρατηγική: Όσο χειρότερες επιδόσεις έχει τώρα ο Μπάιντεν τόσο καλύτερα θα μπορούσε να τα καταφέρει εκείνη, οπότε πλασάρεται ως η καλύτερη δημοκρατική εναλλακτική στον Μπάιντεν». Η Κλίντον δεν έχει ανακοινώσει προεκλογική εκστρατεία για το 2024, αλλά επισημαίνει τις αδυναμίες της τρέχουσας κυβέρνησης

Ισχυρίζεται δε ότι η 74χρονη Κλίντον «πλασάρεται» ως αντιπολίτευση της άκρας Αριστεράς και προειδοποίησε το κόμμα της να γνωρίζει καλά πώς θα αντιμετωπίσει τους υποψηφίους των εκλογών στις «μοβ περιφέρειες».

Αυτό φαίνεται να είναι μια κρούση ενάντια στις προοδευτικές πολιτικές του κινήματος της «αφύπνισης», που έχουν κατηγορηθεί για την απομάκρυνση πολλών κεντρώων Δημοκρατικών από το κόμμα. Αν τελικά συμβεί αυτό, τότε μάλλον θα πρέπει να αγωνιστεί να κρατήσει τους πολλούς… «σκελετούς στο σεντούκι», πολύ περισσότερο από όσο προσπάθησε το 2016, ώστε να μη διακινδυνεύσει την εκλογή της.

Πρόσφατα και με αφορμή τη δίκη της Γκισλέιν Μάξουελ για το ρόλο της στη ζωή του καταδικασμένου παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν, ήρθαν στο φως οι… μαραθώνιοι που χρειάστηκε να τρέξουν οι δικηγόροι του ζεύγους Κλίντον, ώστε να μην αποκαλυφθεί το εύρος της σχέσης του Μπιλ Κλίντον με τον παιδόφιλο χρηματιστή.

Για λογαριασμό τους, ο δικηγόρος του Έπσταϊν, Ντάρεν Ιντάικ, προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους στα σπίτια του χρηματιστή να δηλώσουν ότι δεν είχαν δει ποτέ εκεί τον πρώην Πρόεδρο. Για παράδειγμα, ο Μάιλς και η Κάθι Αλεξάντερ, παρότι είχαν πάψει να εργάζονται ως διευθυντές των σπιτιών του χρηματιστή από το 2006 και είχαν αποσυρθεί στη Νότια Αφρική, έλαβαν ένα e-mail το 2016, κατά την προεδρική εκλογή της Χίλαρι, από τον Ιντάικ, που τους ζητούσε να υπογράψουν μια ένορκη κατάθεση -την οποία είχε συντάξει για αυτούς- πως δεν είχαν δει ποτέ το σύζυγο της γερουσιαστή Κλίντον και πρώην Πρόεδρο στα σπίτια του Έπσταϊν.

Το κακό είναι ότι την παρουσία του στο ιδιωτικό νησί επιβεβαίωσε η κατήγορος του πρίγκιπα Άντριου, Βικτόρια Τζιούφρε, και μάλιστα είπε πως τον είδε να απολαμβάνει την «παρέα δύο κοριτσιών»!


Δημοσιεύτηκε στην ON TIME στις 9 Ιανουαρίου 2022