Έκκληση να σταθούν στο πλευρό των ομοφυλόφιλων παιδιών τους έκανε χθες ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους γονείς τους.

«Αντί να τα καταδικάζετε οι γονείς, θα πρέπει να είστε δίπλα τους και να τα στηρίζετε», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο Ποντίφικας έκανε αυτά τα σχόλια εκτός κειμένου σε εβδομαδιαία ομιλία του, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στο πλαίσιο της ανατροφής των παιδιών τους.

Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν και «γονείς που διακρίνουν διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς στα παιδιά τους και πρέπει να δουν πώς θα το χειριστούν, πώς θα στέκονται πλάι στα παιδιά τους και όχι να κρύβονται πίσω από μια στάση καταδίκης», επισήμανε ο Πάπας.

«Σκέφτομαι το πώς να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί», επισήμανε.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει και στο παρελθόν τους ομοφυλόφιλους.

Επιπλέον, είχε υποστηρίξει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί γάμους ομοφυλόφιλων, αλλά μπορεί να στηρίξει νόμους περί συμφώνων συμβίωσης που επιτρέπουν στα ζευγάρια αυτά δικαιώματα σε τομείς όπως οι συντάξεις, η παροχή υπηρεσιών υγείας και η κληρονομιά.