Αρνητικός στον κοροναϊό είναι πλέον ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει το περασμένο Σάββατο πως ο ίδιος και η σύζυγός του Εμινέ, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο προσωπικός γιατρός του Ερντογάν, Σερκάν Τοπάλογλου ανέφερε ότι αύριο ο Τούρκος πρόεδρος, αναμένεται να επιστρέψει στο κανονικό του πρόγραμμα.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι τα τεστ PCR που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας τις τελευταίες δύο ημέρες βγήκαν αρνητικά.

 Έκανε και εξετάσεις αίματος

«Εκτός αυτού, έγιναν δύο εξετάσεις αίματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να μην μας διαφύγει τίποτα. Ευτυχώς, δεν εντοπίσαμε κανένα πρόβλημα ούτε σε αυτές. Στην πραγματικότητα, τα συμπτώματα του Προέδρου μας έχουν εντελώς εξαφανιστεί τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Η κυρία Εμινέ έχει πολύ ήπια συμπτώματα.

Η εικόνα που εμφανίζεται είναι εκείνη μιας απλής λοίμωξης του άνω αναπνευστικού. Οι εξετάσεις PCR που κάναμε τις τελευταίες δύο ημέρες ήταν αρνητικές. Νομίζω ότι ο Πρόεδρος μπορεί επιστρέψει στο πρόγραμμα ρουτίνας του πολύ σύντομα, ακόμη και αύριο», είπε ο καθηγητής Τοπάλογλου. Μάλιστα, σημείωσε ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό για την ανάκαμψη του Τούρκου προέδρου.

«Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο είναι σίγουρα πολύ αποτελεσματικό. Από την αρχή της πανδημίας, η στάση του προέδρου μας σχετικά με τα εμβόλια ήταν πολύ σαφής. Όλοι οι εμβολιασμοί, συμπεριλαμβανομένης της αναμνηστικής δόσης είχαν ολοκληρωθεί», ανέφερε ο γιατρός του Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να κάνει αύριο την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη. Τα ταξίδια του θα συνεχιστούν από εκεί που σταμάτησαν και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μεταβαίνοντας στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις 14 Φεβρουαρίου.