Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και εμφανίζει «ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα».

Η ίδια ανήκει στις ευπαθείς ομάδες λόγω ηλικίας και επειδή το τελευταίο διάστημα φαίνεται αρκετά καταβεβλημένη.

Μάλιστα, σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις της η ίδια ομολόγησε ότι δεν μπορεί να κουνηθεί και τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί με μπαστούνι.

Την ίδια ώρα, η 95χρονη έχει να διαχειριστεί μια από τις χειρότερες κρίσεις του παλατιού, με υπαίτιο τον γιο της πρίγκιπα Άντριου και την εμπλοκή του σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, το οποίο κάλυψε πληρώνοντας πολλά εκατομμύρια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι πολύ σκληρή για να το βάλει κάτω. Αυτό κάνει και αυτή τη φορά, αφού όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ, παρά την ασθένειά της η ίδια θα συνεχίσει τα "ελαφριά καθήκοντά της" στο Ουίνδσορ αυτή την εβδομάδα.


Σωτήρια η αναμνηστική δόση για τη βασίλισσα

Η αναμνηστική δόση φαίνεται πως έσωσε τη βασίλισσα από τη βαριά νόσηση, αφού παρέχει υψηλό βαθμό προστασίας από σοβαρές λοιμώξεις και ως εκ τούτου η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη βασίλισσα φροντίζει η ιατρική ομάδα της με επικεφαλής τον καθηγητή Sir Hugh Thomas.

Βέβαια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι της χορηγείται μια σειρά αντιιικών φαρμάκων που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους πιο ευάλωτους σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την ανάρρωσή της.

Τα φάρμακα περιλαμβάνουν το Ronapreve, το οποίο περιέχει μονοκλωνικά αντισώματα και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο ή θανάτου κατά 70 τοις εκατό σε άτομα με ήπιο έως μέτριο Covid-19.

Μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι το Molnupiravir, το οποίο σύμφωνα με κλινικές δοκιμές μειώνει τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο ή θανάτου κατά 30%.

Η διάγνωση της βασίλισσας έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου η ίδια έφτασε στο ιστορικό πλατινένιο ιωβηλαίο της, γιορτάζοντας τα 70 χρόνια στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου.