Οι ρωσικές τράπεζες που θα υποστούν τις κυρώσεις είναι πέντε και οι ρώσοι ολιγάρχες σαν φυσικά πρόσωπα είναι τρεις. Τα περιουσιακά τους στοιχεία θα παγώσουν, θα τους απαγορευτεί η είσοδος στη Βρετανία ενώ θα απαγορευθεί σε Βρετανούς πολίτες και σε βρετανικές εταιρείες να συναλλάσσονται μαζί τους.

 Οι τράπεζες που θα υποστούν τις κυρώσεις είναι οι Rossiayaz Bank, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank, Black Sea Bank. Ενώ οι ολιγάρχες είναι τρεις και πρόκειται για μερικούς από τους ισχυρότερους ανθρώπους στη Ρωσία αλλά και παγκοσμίως.

 Οι «3»

Ο Γενάντι Τιμτσένκο, είναι μεγαλοτραπεζίτης, στην κορυφή της Rossiayaz Bank και ιδρυτής της τράπεζας επενδύσεων «Volga Group». Οι Βρετανοί θεωρούν πως πολλά κονδύλια τόσο από αυτόν όσο και από την τράπεζα έφυγαν για να ενισχύσουν τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Έχει τριπλή υπηκοότητα αυτή της Ρωσίας της Αρμενίας και της Φιλανδίας. Το Bloomberg τον κατατάσσει 96ο στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι από τα πλέον έμπιστα άτομα του Ρώσου Προέδρου.

 Ο Τιμτσένκο έχει ένα υπερπολυτελές γιοτ 50 μέτρων με το όνομα «Λένα» που είναι το όνομα της συζύγου του. Έχει επίσης μετοχές και είναι στα διοικητικά συμβούλια της ρωσικής εταιρίας φυσικού αερίου «Novatek» και της εταιρίας πετρελαιοειδών (πάλι ρωσική) της « Sibur Holding».

 Ο Μπόρις Ρότενμπεργκ είναι και αυτός δισεκατομμυριούχος και ανήκει στον πολύ στενό κύκλο του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν. Μαζί με τον αδερφό του είναι οι ιδρυτές και κύριοι μέτοχοι της εταιρίας «SGM» (Stroygazmontazh group) της μεγαλύτερης ρωσικής κατασκευαστικής εταιρίας που φτιάχνει σωλήνες αερίου αλλά και μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας.

 Ο Μπόρις Ρότενμπεργκ και ο αδερφός του όχι μόνο είναι στον στενό κύκλο του Πούτιν, αλλά μεγάλωσαν μαζί και πήγαιναν και τζούντο όταν ήταν παιδιά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Τους συνδέει λοιπόν και φιλία από τα παιδικά τους χρόνια.

 Ο Ιγκόρ Ρότενμπεργκ είναι ο αδερφός του Μπόρις. Παιδικοί φίλοι με τον Πούτιν είναι γιοί του ηλικιωμένου Ρώσου ολιγάρχη Αρκάντι Ρότενμπεργκ. Ο Ιγκορ έχει τον έλεγχο της εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου «Gazprom Bureniye».