Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο προκάλεσε η ιστορία της Τζίπσι Ρόουζ, που το 2015 και σε ηλικία 24 ετών, δολοφόνησε την μητέρα της, που την τυραννούσε.

Παράλληλα, άφωνοι έμειναν και φίλοι και γνωστοί της οικογένειας που είδαν στο δικαστήριο για πρώτη φορά την κοπέλα να περπατά. Μέχρι τότε, ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι που μετακινούνταν με αναπηρικό καροτσάκι.

– Είσαι ένοχη για το κακούργημα της δολοφονίας ως ηθικός αυτουργός;
Ένοχη.

«Ακόμα κι όταν το έβλεπα στις ειδήσεις δεν μπορούσα να πιστέψω ότι περπατάει. Έβαζα την κασέτα συνέχεια μπρος πίσω γιατί δεν ήταν αυτό που ξέραμε», ανέφερε ένας γείτονας της οικογένειας.

Όπως μετέδωσε το MEGA, η 24χρονη Τζίπσι Ρόουζ ήταν από παιδί καθηλωμένη στο αμαξίδιο. Όχι όμως επειδή το χρειαζόταν, αλλά επειδή η μητέρα της Ντι Ντι την υποχρέωνε να το κάνει.


Ο «φύλακας άγγελος» της Τζίπσι

Η υπόθεση έφερε στο φως τα όσα συνέβαιναν πίσω από την πόρτα του σπιτιού. Όλοι μέχρι τότε θεωρούσαν ότι η Ντι Ντι Μπλάσαρντ ήταν η βασίλισσα του σχολικού χορού, η αριστούχος νοσηλευτικής αλλά και ο προστάτης της κόρης της, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Πίσω από τη βιτρίνα, η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Η Ντι Ντι έπασχε από το πολύ επικίνδυνο σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου και παρουσίασε την κόρη της ως ένα άρρωστο παιδί, που ήταν καθηλωμένο σε αμαξίδιο και έπασχε από καρκίνο και επιληψία.

Με τον τρόπο αυτό προκαλούσε τον οίκτο και την προσοχή των υπολοίπων.


«Από τη μόνη που έπρεπε να προστατευτώ ήταν εκείνη»

«Με πονάει γιατί κάθε φορά μου έλεγε ότι με αγαπάει και με προστατεύει. Αλλά τώρα που ξέρω, κατάλαβα ότι από την μόνη που έπρεπε να προστατευτώ ήταν εκείνη» ανέφερε η Τζίπσι Ρόουζ.

Η Ντι Ντι είχε και ένα κρυμμένο ντουλάπι. Η μητριά της Τζίπσι, Κρίστι Μπλάσαρντ περιγράφει τι έκανε μόλις το είδε. «Είπα γ@@. Δεν υπάρχει αυτό που βλέπω. Έπεσε το σαγόνι μου. Από το πάνω ράφι μέχρι το τελευταίο γεμάτο με τόσα φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα γνώριζε ακριβώς τι δοσολογίες χρειάζονται και τα φάρμακα θα έκαναν την κόρη της φιλάσθενη. Ακόμα κι όταν τα δόντια της μικρής Τζίπσι σάπισαν από τα ισχυρά χάπια, η μητέρα της απλά της τα έβγαλε.

«Απλά δεν καταλάβαινα γιατί τα δόντια μου έπεφταν. Απλά θυμάμαι ότι έχανα δόντια», πρόσθεσε η Τζίπσι.

Μέχρι την ηλικία των 8, είχε διαγνωστεί με λευχαιμία, μυική ατροφία και νοητική καθυστέρηση. Μάλιστα η Ντι Ντι άλλαζε γιατρό όταν η διάγνωση δεν της άρεσε ή δεν έδειχνε αρκετά σοβαρή. «Υπήρχαν κάποιες αρρώστιες που ήξερα ότι δεν είχα. Ήξερα ότι δεν χρειαζόμουν τον σωλήνα τροφοδοσίας. Ήξερα ότι μπορούσα να φάω, ότι μπορούσα να περπατήσω. Αλλά πίστεψα την μαμά όταν μου είπε ότι έχω λευχαιμία» πρόσθεσε η Τζιπσι.

Η αντίστροφη μέτρηση


Όταν ενηλικιώθηκε, η Τζίπσι ζήτησε από τη μητέρα της να βγάλει τον σωλήνα τροφοδοσίας, που δεν χρειαζόταν. Η απάντηση της Ντι Ντι ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει την αντίδραση της κόρης της.

«Ρώτησα τον Βίκτορ “σε παρακαλώ θα έρθεις να σκοτώσεις τη μητέρα μου για μένα γιατί δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου;» ανέφερε η Τζίπσι. Μητέρα και κόρη έδειχναν να ενώνονται με πολύ ισχυρό δεσμό, ωστόσο η Τζίπσι καταλάβαινε ότι ήθελε να βάλει τέλος σε αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση

«Ουσιαστικά ποτέ δεν ήθελα η μητέρα μου να πεθάνει. Ήθελα η ζωή που ζούσα να πεθάνει», απάντησε η Τζίπσι όταν τη ρώτησαν γιατί ήθελε τη μητέρα της νεκρή.

Η κοπέλα μπορούσε να περπατήσει κανονικά, ενώ δεν έπασχε από καμία από τις ασθένειες που η μητέρα της είχε σκαρφιστεί. Δηλώνει πως έχει μετανιώσει που έδωσε εντολή για να δολοφονήσει την Ντι Ντι, όμως έστω και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής νιώθει λύτρωση.