Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά με με σκληρό τρόπο στις κυρώσεις που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, το ρώσικο ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες - οι κυρώσεις θα οδηγήσουν σε μια ισχυρή απάντηση, όχι απαραίτητα συμμετρική, αλλά καλά υπολογισμένη και επώδυνη για την αμερικανική πλευρά».

Η Μόσχα ακόμη σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ότι η αμερικανική πολιτική κυρώσεων είναι αντιπαραγωγική, αλλά ότι έχει πάρει τη μορφή αντανακλαστικού για την Ουάσιγκτον.

«Η Ρωσία έχει αποδείξει ότι, παρά το όποιο κόστος, είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά. Και ακόμη περισσότερο, η πίεση των κυρώσεων δεν μπορεί να επηρεάσει την αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», ανέφερε η δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο νέος γύρος κυρώσεων κατά της Ρωσίας (101ος) δεν θα επιτύχει τον στόχο του.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σημειώνε, ακόμη, πως: «Παρά την προφανή αναποτελεσματικότητα των προσπαθειών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για να παρεμποδιστεί η ανάπτυξη της οικονομίας μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν περιοριστικά μέσα που είναι αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά από την άποψη των αμερικανικών συμφερόντων».

Σημειώνεται πως το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά την αναγνώριση των δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην περιοχή του Ντονμπάς τη Δευτέρα από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.