Για αποστολή ειδικής ομάδας Τσετσένων στο Κίεβο για να συλλάβουν ή να εξουδετερώσουν Ουκρανούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες.

Μιλώντας από καταφύγιο ο 44χρονος Ζελένσκι υπογράμμισε ότι έμεινε στο Κίεβo. «Γνωρίζω ότι διαδίδονται φήμες και πολύ παραπληροφόρηση. Λένε ότι έφυγα από το Κίεβο. Παραμένω στην πρωτεύουσα, μένω με τον λαό μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι είπε ότι παραμένουν στην Ουκρανία η 44χρονη σύζυγός του Ολεάνα, αρχιτέκτων και σεναριογράφος και η 17χρονη κόρη τους Αλεξάνδρα κι ο εννιάχρονος γιος του Κίριλ.



«Στην οικογένειά μου δεν είμαστε προδότες, αλλά πολίτες της Ουκρανίας», είπε χωρίς να αποκαλύψει πού κρύβονται.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο εχθρός με σημάδεψε ως υπ’ αριθμόν ένα στόχο. Η οικογένειά μου είναι ο υπ’ αριθμόν δύο στόχος τους. Θέλουν να καταστρέψουν πολιτικά την Ουκρανία καταστρέφοντας τον αρχηγό του κράτους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα δίκτυο του Τelegram στη Μόσχα που έχει επαφές με το κατεστημένο των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για μια ειδική ομάδα Τσετσένων «κυνηγών» που έχουν ξαμολυθεί στην Ουκρανία με οδηγίες «ζωντανοί ή νεκροί», δηλαδή να συλλάβουν ή να σκοτώσουν συγκεκριμένους Ουκρανούς αξιωματούχους.

2_2

Η ομάδα αυτή φέρεται να βρίσκεται σε δάσος στην Ουκρανία, μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, και σε κάθε μέλος της έχουν μοιραστεί φωτογραφίες και τις περιγραφές Ουκρανών αξιωματούχων.

Οι ίδιες πληροφορίες προσθέτουν ότι η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή έχει ταυτοποιήσει συγκεκριμένους αξιωματούχους και στελέχη των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, ύποπτα για διάπραξη «εγκλημάτων». Στην ίδια λίστα πιθανώς να περιλαμβάνονται αυτοί που η Μόσχα χαρακτηρίζει «Ναζί». Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι ένας από τους βασικούς στόχους της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία είναι η «αποναζιστικοποίηση» της χώρας.

Κρατικό δίκτυο στην Τσετσενία μετέδωσε ότι ο ηγέτης και σύμμαχος του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, επισκέφθηκε τις δυνάμεις του στην Ουκρανία. Η ομάδα των Τσετσένων πιστεύεται ότι απαρτίζεται από μέλη του Νότιου τάγματος της Ομοσπονδιακής Φρουράς, που εδρεύει στη δημοκρατία του Καυκάσου. Ο Καντίροφ συναντήθηκε χθες με τον διοικητή των δυνάμεων της Ρωσικής Εθνοφρουράς, επίσης σύμμαχο του Πούτιν, Βίκτορ Ζολοτοφ.