«Βράζουν» οι ρωσικές πολεμικές μηχανές στην Ουκρανία και ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται. Έτσι, τηλεφωνική επικοινωνία 40 λεπτών είχαν Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Τζο Μπάιντεν.

Όπως μετέδωσαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι ηγέτες Ουκρανίας και ΗΠΑ συνομίλησαν για τη γραμμή άμυνας που θα ακολουθήσουν. Συζήτησαν, ακόμη, για τις κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου αλλά και για τον αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό υπέρ της Ουκρανίας.

Μετά τη συνομιλία, ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter ότι τέθηκε επί τάπητος η ενίσχυση των κυρώσεων και η άμυνα.

Μήνυμα Ζελένσκι από Κίεβο

Νέο μήνυμα με βίντεο που ανάρτησε στα social media έστειλε στον ουκρανικό λαό ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Εμφανιζόμενος έξω από το προεδρικό μέγαρο, δήλωσε «είμαστε εδώ, είμαστε στο Κίεβο, υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι είχε και κυβερνητικά στελέχη γύρω του, δείχνοντας στον λαό της Ουκρανίας ότι αφενός δεν φυγαδεύτηκε, όπως είχε κυκλοφορήσει ως φήμη και αφετέρου είναι εκεί και δίνει τη μάχη για να σωθεί η χώρα από τη ρωσική εισβολή.Νέο μήνυμα με βίντεο που ανάρτησε στα social media έστειλε στον ουκρανικό λαό ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Εμφανιζόμενος έξω από το προεδρικό μέγαρο, δήλωσε «είμαστε εδώ, είμαστε στο Κίεβο, υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι είχε και κυβερνητικά στελέχη γύρω του, δείχνοντας στον λαό της Ουκρανίας ότι αφενός δεν φυγαδεύτηκε, όπως είχε κυκλοφορήσει ως φήμη και αφετέρου είναι εκεί και δίνει τη μάχη για να σωθεί η χώρα από τη ρωσική εισβολή.