Δεν έχουν τέλος οι δραματικές εικόνες από το μέτωπο της Ουκρανίας. Θλίψη έχει σκορπίσει τόσο στον διεθνή χώρο όσο όμως -και ιδίως- στη χώρα μας μετά την είδηση για τους έξι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη βρέθηκαν δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Στην πορεία όμως έμελλε ο αριθμός να αυξήσει και πλέον άλλοι τέσσερις νεκροί καταγράφηκαν στο χωριό Μπουγάς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας σοκαρουν.
Στο χωριό που χτυπάει η καρδιά του ελληνισμού τα σπίτια είναι κατεστραμμένα ενώ στη μέση του δρόμου κείτεται ένα από τα θύματα.

Δακρύζουν από απόγνωση

Την ίδια ώρα οι προσευχές των Ελλήνων ομογενών φτάνουν στον Θεό για σωτηρία τη στιγμή που οι ελπίδες τους για παύση του πολέμου ολοένα και λιγοστεύουν. Δακρύζουν από απόγνωση, τρέμουν στον ήχο των σειρήνων και των βομβαρδισμών, φοβούνται για τις οικογένειές τους ενώ όπως αναφέρουν δεν έχουν ρεύμα ή τρόπο διαφυγής