Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο κ. Παντελής Μπούμπουρας, επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κριμαία με έδρα τη Χερσώνα στην Ουκρανία.

«Θα ειδοποιήσω τον πρόεδρο των Ελλήνων, και για όλους τους Έλληνες έχω την οικονομική δυνατότητα και τη θέληση να βοηθήσω», είπε ο κ. Μπούμπουρας.

«Στην Οδησσό τώρα η κατάσταση είναι ήρεμη, αλλά είμαι τραγικά απογοητευμένος με τη Δύση. Δεν μπορεί η Δύση να καταλάβει ότι είναι ώρα μηδέν; Πάει να διαμορφωθεί ένας καινούργιος χάρτης. Θα επικρατήσει η Ανατολή ή η Δύση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να απελάσει το Ρώσο πρέσβη από την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να μην αντισταθούμε στο φασισμό», συνέχισε ο ίδιος.

«Καθολική επίθεση σε όλη την Ουκρανία»

Απαντώντας σχετικά με το τι γίνεται με τους Έλληνες τραυματίες στην Ουκρανία, ο κ. Μπούμπουρας είπε ότι «Μίλησα με τον Ουκρανό πρέσβη από την Ελλάδα για το τι θα κάνουμε με φάρμακα για τους τραυματίες».

«Η επίθεση είναι καθολική σε όλη την Ουκρανία, έχουν κόψει όλους τους δρόμους. Γίνεται η μεγαλύτερη γενοκτονία του τελευταίου αιώνα και δεν υπάρχει αντίδραση. Θα έχουμε και άλλα θύματα. Τι να λέμε για διαπραγματεύσεις και να πάει ο Ζελένσκι στον αρχιφασίστα το Λουκασένκο;», είπε ο ίδιος εξοργισμένος.

«Στην Οδησσό ο κόσμος φτιάχνει βόμβες μολότοφ, παίρνει όπλα. Δεν περίμενα ποτέ ότι οι Ουκρανοί είναι τόσο δυνατή φυλή. Θα γράψουν τη δική τους ιστορία και θα γίνει η Ουκρανία κυρίαρχο κράτος χωρίς την απειλή των φασιστών», περιέγραψε ο ίδιος.

«Η Δύση κοιτάζει αν θα έχουμε τον καφέ μας και το γκαζάκι μας, για να μην κρυώσει ο κ@λ@ς μας. Είναι τραγικό αυτό που γίνεται, μας πούλησε όλη η Ευρώπη. Ντρέπομαι για τη Δύση. Πρέπει εδώ και τώρα να κάνει κάτι η Ελλάδα, να σώσουμε τους Έλληνες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Έκκληση Ζελένσκι για εθελοντές

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθύνει έκκληση σε ξένους εθελοντές από όλο τον κόσμο να πάνε στην Ουκρανία για να πολεμήσουν.