Για την κατάσταση που επικρατεί στο Κίεβο μίλησε ο Θανάσης Μητσόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ντονούκης στο «Χαμογέλα και Πάλι!», ενώ ο στρατηγικός αναλυτής Αλέξανδρος Δρίβας μίλησε για τις σκοτεινές προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Μητσόπουλος μένει στο Κίεβο, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται πίσω στην Ελλάδα. Ο ίδιος περιέγραψε στο πως το βράδυ ήταν εφιαλτικό, με τις εκρήξεις να ακούγονται από μακριά.

«Το βράδυ δεν κοιμηθήκαμε πολύ, γιατί υπήρχαν εκρήξεις και σειρήνες που μας ξύπναγαν… Χθες έγιναν συμπλοκές μέσα στην πόλη», είπε. «Το Κίεβο έχει χωριστεί στα δύο, σε ανατολικό και δυτικό Κίεβο, διότι υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσόπουλος και ευχήθηκε να μην προχωρήσει ο ρωσικός στρατός μέσα στην πόλη.

«Χτυπούν ότι βρουν μπροστά τους»

Ένας άλλος κάτοικος του Κιέβου, ο Κωνσταντίνος Ντονούκης μίλησε για το πως βιώνει την τέταρτη ημέρα πολιορκίας από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Χθες χτύπησαν με πύραυλο μία πολυκατοικία. Ο πύραυλος πήγαινε σε νοσοκομείο της περιοχής, αλλά δεν βρήκε τον στόχο του. Χτυπούν όπου μπορούν, χτυπούν με τανκς, οβίδες, καλάσνικοφ, οτιδήποτε… Είναι τυφλά χτυπήματα», είπε.

Ο κ. Ντονούκης ανέφερε στο MEGA πως οι κάτοικοι του Κιέβου λαμβάνουν ενημερώσεις στα κινητά τους από το υπουργείο Άμυνας, τα οποία αφορούν για το που θα είναι τα επόμενα χτυπήματα, που χρειάζεται βοήθεια, που θα πρέπει αν πάνε να στήσουν οδοφράγματα, που να φτιάξουν μολότοφ. Επιπλέον, έχει ζητηθεί σε όσους έχουν drone να τα αφήσουν να πετάξουν πάνω από τις πολυκατοικίες για να παρατηρήσουν τις κινήσεις των Ρώσων.

«Είμαστε οργανωμένοι, δεν καθόμαστε να περιμένουμε. Τις πρώτες ημέρες ήταν ένα σοκ, γιατί έπρεπε να φύγουν οι γυναίκες και τα παιδιά, να προλάβουμε να τους πάμε σε ασφαλές μέρος», είπε.

«Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει εάν δεν συνθηκολογήσει ο Ζελένσκι»

Στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να διαμελήσει την Ουκρανία, ήταν η εκτίμηση του στρατηγικού αναλυτή Αλέξανδρου Δρίβα, προκειμένου να ελέγχει την Αζοφική Θάλασσα και να κάνει αισθητή την στρατιωτική του παρουσία.

«Ο Πούτιν, όσο περνάει ο καιρός, θα γίνει πιο βίαιος. Τώρα ξεκινάει το δεύτερο λκύμα επιθέσεων. Το Κίεβο είναι αυτοσκοπός για τον Πούτιν, θα το βομβαρδίσει με ότι έχει», είπε και πρόσθεσε πως εάν χρειαστεί ο Ρώσος πρόεδρος θα ρίξει θερμοβαρικές βόμβες.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει πουθενά εάν δεν συνθηκολογήσει ο Ζελένσκι. Ο Πούτιν εξοπλίζει πλέον τους Τσετσένους, τους λεγόμενους μαχαιροβγάλτες της Ευρασίας».