Το ανελέητο χτύπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία με την στρατιωτική εισβολή στα εδάφη της χώρας της έχει κινητοποιήσει όχι μόνο τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία για την υπεράσπιση της, αλλά και τους απλούς, άμαχους πολίτες που δίνουν τα πάντα έτσι ώστε να καμφθεί η επίθεση των στρατευμάτων του Πούτιν.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τις τελευταίες μέρες, πολλές περιοχές στην Ουκρανία έχουν μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής μολότοφ. Γυναίκες, άνδρες, νέοι, γέροι, όλοι, έχουν αναλάβει να φτιάξουν όσες περισσότερες βόμβες μπορούν για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της Ρωσίας.

Οι εικόνες του Reuters από την πόλη Uzhhorod στη δυτική Ουκρανία είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης: Eκατοντάδες κόσμου, μαζεμένος σε έναν μεγάλο χώρο, κατασκευάζουν βόμβες μολότοφ και γεμίζουν… καφάσια!

μολοτοφ1
μολοτοφ2
μολοτοφ3
μολοτοφ5
μολοτοφ6
μολοτοφ8
μολοτοφο4
μοτολοφτ1


Σε όλες τις πόλεις φτιάχνουν μολότοφ

Aνάλογο είναι το σκηνικό στη Μαριούπολη και στο Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας. «Δασκάλες, δικηγόροι, νοικοκυρές, όλοι γεμίζουν μπουκάλια (για να φτιάξουν μολότοφ). Μου είπαν ότι προσπαθούν να μη σκέφτονται τι κάνουν. Δεν το επέλεξαν. Αλλά είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πόλη τους» ανέφερε η Σάρα Ρέινσφορντ, ανταποκρίτρια του BBC στην ανατολική Ευρώπη.



Μολότοφ κατασκευάζονται επίσης και στην Οδησσό. «Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του εχθρού, φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστε τον εχθρό!» ήταν ο μήνυμα που έστειλε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας στους πολίτες της χώρας.