Για την πολιορκία του Κιέβου από τους Ρώσους εισβολείς μίλησε στο MEGA ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία και διευθυντής της Ακαδημίας Στρατιωτικών Αναλύσεων, Γιώργος Γερούλης.

Ο κ. Γερούλης αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφη, ενώ τόνισε ότι ο Πούτιν σφίγγει τον κλοιό για να έχει το επάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.




«Επίκειται αιματοκύλισμα»

«Η συσσώρευση δυνάμεων πέριξ κατοικημένων περιοχών θα φανερώσει την πραγματική δυνατότητα των Ρώσων, αλλά και την ικανότητα να ισοπεδώσουν ό, τι έχει μείνει, με εύκολο τρόπο γιατί υπάρχει αδυναμία από την πλευρά των Ουκρανών ιδιαίτερα από αέρος», ανέφερε αρχικά.

«Η συγκέντρωση τόσης δύναμης σε συνδυασμό με την αδυναμία από αέρος μέχρι στιγμής των Ουκρανών, φανερώνει ότι ο Πούτιν θα είναι ο κύριος διαπραγματευτής, όπως είχε εξαρχής σχεδιάσει. Δεν πιστεύω ότι έχει πρόθεση να ισοπεδώσει κατοικημένη περιοχή αλλά η μόνη λύση γι’ αυτόν είναι να πάει διά της βίας εάν δεν υπάρξει συνθηκολόγηση. Τα θερμοβαρικά βλήματα που λέγεται ότι χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι, έχουν την ικανότητα, όταν πέφτουν και πριν εκραγούν, να διασπείρουν εύφλεκτη ουσία στο χώρο και στη συνέχεια πυροδοτείται το καύσιμο και σε συνδυασμό με το οξυγόνο αναπτύσσει μεγάλη θερμοκρασία. Είναι όπλο ισχυρό που δεν θα χρησιμοποιήσει εντός πόλεων», συμπλήρωσε.

«Η δύναμη που έχει δημιουργήσει ο Πούτιν έξω από τις πόλεις, είναι επικίνδυνη και επίκειται αιματοκύλισμα, εάν δεν πετύχει αυτά που θέλει», κατέληξε λέγοντας ο κ. Γερούλης.