Το πρωί αναχωρεί από τη Μαριούπολη μέσω του αυτοκινητόδρομου Ε58 η διπλωματική και η δημοσιογραφική αποστολή, καθώς και οι ομογενείς Έλληνες της πόλης προς την Ζαπορίζια.

Αύριο στις 10 το πρωί ξεκινάει ένα κομβόι, στο οποίο θα μεταβαίνει ο πρέσβης και η δημοσιογραφική αποστολή όσων βρίσκονται στη Μαριούπολη, καθώς και Έλληνες ομογενείς με τα δικά τους οχήματα, που θα έχουν τα δικά τους καύσιμα, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο.

 Στη Μαριούπολη πλέον δεν υπάρχει ρεύμα, τρόφιμα, χρήματα, ΑΤΜ και η πόλη έχει χάσει την ηρεμία της.

 Η εν λόγω αποστολή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και ο φόβος όλων είναι ότι φεύγοντας από τη Μαριούπολη υπάρχει η περίπτωση να συναντήσει το κομβόι σθεναρή αντίσταση από εθνικιστές της ομάδας Αζόφ, οι οποίοι δεν θέλουν να επιτρέψουν την εκκένωση της πόλης, καθώς τότε θα γίνει ευκολότερα βορά στις ρωσικές δυνάμεις.

 Στο Κίεβο νωρίτερα ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί, με τις ρωσικές δυνάμεις χτυπούν τον πύργο τηλεπικοινωνιών της πόλης. Ο βομβαρδισμός άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και πέντε τραυματίες.

 Την ίδια ώρα Ρωσική στρατιωτική φάλαγγα 64 χιλιομέτρων πλησιάζει το Κίεβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας οι Ουκρανοί έχουν αποκλειστεί από την Αζοφική θάλασσα.