Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν -επίγειες και εναέριες δυνάμεις, πυροβολικό, πυραύλους- τις ουκρανικές πόλεις με την έκτη ημέρα του πολέμου να αφήνει πίσω της συντρίμια, νεκρούς και εικόνες καταστροφής από το Χάρκοβο, το Κίεβο και τη Μαριούπολη, ενώ το απόγευμα της Τρίτης ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στη Χερσώνα. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές υπηρεσίες από τους δορυφόρους που έχουν στρέψει προς την Ουκρανία και τα δίκτυα πληροφόρησης που διαθέτουν, οι Ρώσοι πολιορκούν με σφοδρότητα το Χάρκοβο, προκειμένου να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις, να το καταλάβουν και να ασφαλίσουν το βασικό πέρασμα των δυνάμεών τους προς το Κίεβο και την ενδοχώρα.

Όπως αναφέρει στέλεχος του αμερικανού υπουργείου Άμυνας, η κατάσταση στο Χάρκοβο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς καταγράφονται «βαριές μάχες σώμα με σώμα και με όλα τα μέσα, τόσο εκτός όσο και εντός της πόλης».

Μεγάλες μάχες γύρω από τη Μαριούπολη


Την ίδια στιγμή, η Ρωσία είναι έτοιμη να εξαπολύσει «σαρωτική επίθεση» και στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκλείσει την πόλη τόσο από την ξηρά, όσο και από τη θάλασσα του Αζόφ, αφήνοντας ελεύθερους δύο δρόμους διαφυγής για τον άμαχο πληθυσμό, στον οποίο έδωσε διορία έως αύριο να αποχωρήσει με κάθε μέσο.


«Η Ρωσία έχει πετύχει μεγάλη πρόοδο στα ανατολικά και έχουν μεγαλύτερες επιτυχίες στην περιοχή», τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε: «Είναι πολύ κοντά στη Μαριούπολη και πλέον μπορούν να πλήξουν την πόλη και με πυραύλους. Δεν έχουμε καταγράψει όλη τη δραστηριότητα των Ρώσων, αλλά πιστεύουμε ότι ακόμα δεν έχουν εισέλθει στην πόλη».

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν την κατάληψη της Μελιτόπολης και του Μπερντιάνσκ από τους Ρώσους, καθώς και περιοχών σε απόσταση αρκετά μεγάλη από τις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ.

Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει πάνω από 400 πυραύλους


Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν καταγράψει την εκτόξευση περισσοτέρων από 400 ρωσικών πυραύλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Άμυνας. Παρόλα αυτά, όπως ειπώθηκε, το αντιπυραυλικό σύστημα των Ουκρανών παραμένει ενεργητικό και αποδοτικό.


Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι υπάρχουν περιοχές που η Ουκρανία διαθέτει μεγαλύτερο έλεγχο, καθώς έχουν περιοριστεί τα αεροπορικά χτυπήματα λόγω της αεράμυνας των Ουκρανών.

Κρανίου τόπος το Κίεβο

δκξεξηφξηεςφ1
δκξξκφη_κΦΗ
ΚΞΚΗΞΗΞ

Όλεθρος στο Χάρκοβο - Εικόνες σοκ 

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, όμως οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτίριο της τοπικής διοίκησης, ανέφερε ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Βαντίμ Ντενισένκο, μιλώντας στην τηλεόραση.

Νωρίτερα, τον όλεθρο σκόρπισαν την Τρίτη στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις με διδοχικές αεροπορικές επιθέσεις, αφήνοντας πίσω τους συντρίμια και νεκρούς. Οι εικόνες που δημοσιεύουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας αλλά και διεθνή πρακτορεία είναι συγκλονιστικές και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. 
APTOPIX_Russia_Ukraine_War_22060498514024

xarkovo-7-2048x1365
xarkovo-6-2048x1385
xarkovo-1
xarkovo-2-2048x1353
xarkovo-3-2048x1365
xarkovo-4-2048x1347

xarkovo1
xarkovo2
274592918_3013634242233765_1857148343682818096_n
274777133_667390531050161_8493350448168799526_n
274644825_3169247210065902_7186559846150791182_n

Οι πληροφορίες σχετικά με τον απολογισμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες ως τώρα, καθώς μία πηγή κάνει λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 20 τραυματίες στην επίθεση στην πόλη, ενώ κατά τις πληροφορίες άλλης πηγής οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο σημείο ήταν οκτώ και άλλοι έξι τραυματίστηκαν. Η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφερε στο Facebook ότι «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και 38 διασώθηκαν», μετά το πλήγμα που δέχτηκε ένα κτίριο διαμερισμάτων. 

Τρομακτικό βίντεο: Ισχυρή έκρηξη στο Χάρκοβο προκάλεσε «μανιτάρι»

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε ουκρανικά ΜΜΕ φέρεται να δείχνει τη στιγμή τεράστιας έκρηξης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Το βίντεο που κυκλοφορεί στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζει μία πολύ ισχυρή έκρηξη, και αναφέρεται πως πρόκειται για ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο.

Στο βίντεο βλέπουμε μια γυναίκα που καταγράφει την τεράστια έκρηξη μέσα από το σπίτι της, πίσω από τα στόρια του παραθύρου, όσο ο νυχτερινός ουρανός φωτίζεται από τον βομβαρδισμό.

Προς το παρόν, η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Δείτε το βίντεο


Η Ρωσία χτύπησε τον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης

Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα ενημέρωσης, από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν. Οι αρμόδιες Αρχές της χώρας τονίζουν πως δύο πύραυλοι χτύπησαν κτίριο ακριβώς δίπλα στον πύργο των τηλεπικοινωνιών.


Oι πρώτοι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν λίγη ώρα μετά την προειδοποίηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για μεγάλης εμβέλειας επίθεση στο Κίεβο, με στόχο μεταξύ άλλων το κυβερνητικό κτίριο πληροφοριών.



Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι σημαντικές υποδομές της Κιέβου προκειμένου να τεθούν εκτός λειτουργίας ούτως ώστε να είναι πιο εύκολη η ρωσική εισβολή στην πόλη. υπουργείο.

Το πλήγμα, το οποίο έρχεται την έκτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, «χτύπησε» εξοπλισμό στον πύργο, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, είπε το υπουργείο.

«Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θα λειτουργούν για λίγο», αλλά τα «εφεδρικά» συστήματα θα επιτρέψουν σε ορισμένες τηλεοράσεις να αποκαταστήσουν σύντομα τη μετάδοση, πρόσθεσε το υπουργείο.

Δείτε τις εικόνες 

274721911_695072301497739_6663211248605192558_n
FMxhHWzWQA8qgH1

κιεβο

Επιχείρηση εκκένωσης της Μαριούπολης από Έλληνες ομογενείς το πρωί της Τετάρτης


Eπιχείρηση εκκένωσης της Μαριούπολης στην ανατολική Ουκρανία αποφασίστηκε για τις 11 το πρωί της Τετάρτης από τις ελληνικές Αρχές. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχής της Μαριούπολης, αλλά και ότι -σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις- θα ανοίξει αύριο, 2 Μαρτίου, ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από τη Μαριούπολη προς τα δυτικά (προς Μολδαβία και Ρουμανία), αποφασίστηκε να εκκενωθεί μέρος του προσωπικού του γενικού προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του γενικού προξενείου, αλλά θα μπορούν να φύγουν και οι Ελληνες που το επιθυμούν.

Η πομπή αυτοκινήτων υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από τη Μαριούπολη αύριο στις 11.00. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα.

Οι Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από τη Μριούπολη ενημερώνονται από το γενικό προξενείο και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν, προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά, για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή. Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης θα παραμείνει στο γενικό προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.