Τα επόμενα σχέδια του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να αποκάλυψε ο δικτάτορας της Λευκορωσίας, και συνεργάτης του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δείχνοντας χάρτες όπου φαίνεται πως ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να εισβάλλει και στη Μολδαβία.

Ο Λουκασένκο απευθύνθηκε σε αξιωματούχους ασφαλείας, πιθανότατα την Τρίτη. Στεκόταν μπροστά από έναν χάρτη, στον οποίο διακρίνονται σχέδια ανάπτυξης των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.



Ο χάρτης απεικόνιζε λεπτομερείς γραμμές ανάπτυξης του ρωσικού στρατού, κάποιες από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες της εισβολής, όπως οι δυνάμεις που εισέβαλαν στο Κίεβο από τον βορρά και προς τη Χερσώνα από την Κριμαία.



Επίσης όμως απεικονίζει και άλλες επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί. Μία από αυτές δείχνει ως ορμητήριο το λιμάνι της Οδησσού με στόχο τη Μολδαβία, υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλλει στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία του Πούτιν έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανεξαρτοποίηση της Υπερδνειστερίας από τη Μολδαβία.