Έτοιμη για δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία είναι η Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ωστόσο, για την ώρα, το Κίεβο κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ουάσινγκτον» πρόσθεσε ο Λαβρόφ σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη.

Ο Λαβρόφ συντήρησε το θέμα των πυρηνικών όπλων, αναφέροντας πως «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να πυρηνικός και καταστροφικός».

Χθες, ο Λαβρόφ είχε αναφέρει πως η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτο να υπάρχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη. «'Ηρθε η ώρα να επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό στη Γενεύη, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ο Λαβρόφ στην ομιλία του είχε επισημάνει ότι το Κίεβο επιζητεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κάνοντας λόγο για έναν πραγματικό κίνδυνο που πρέπει να αποτραπεί. «Η Ουκρανία διαθέτει ακόμη σοβιετικές τεχνολογίες και μέσα για να αποκτήσει τέτοιου είδους όπλα», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε σε αυτό τον πραγματικό κίνδυνο»..