Ένας εκ των βασικών σωματοφυλάκων του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέθανε κατά τη διάρκεια αεροπορικού ταξιδιού.

Όπως γίνεται γνωστό, ο Χαϊρουντίν Ερεν διευθυντής του Κλάδου Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας, απεβίωσε ενώ συνόδευε τον Ερντογάν σε ταξίδι στη Σενεγάλη, καθιστώντας πιθανόν το να δηλητηριάστηκε, με τη διεξαγωγή ερευνών για τα ακριβή αίτια του θανάτου του να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο διευθυντής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων του Προεδρικού Τμήματος Προστασίας πέθανε στη Σενεγάλη από καρδιακή προσβολή, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν σε ταξίδι στην Αφρική και η σορός του Χαϊρουντίν Ερεν μεταφέρθηκε στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, στο σώμα του σωματοφύλακα βρέθηκαν τοξικές ουσίες, που πιθανόν προκάλεσαν και το έμφραγμα. Ακόμη, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η σορός του μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο και ομάδα ειδικών προέβη σε νεκροτομή, λαμβάνοντας δείγματα ιστών τα οποία στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής για λεπτομερέστερη εξέταση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το Τμήμα Προστασίας ζήτησε πληροφορίες από την ομάδα που ταξίδεψε στο εξωτερικό με τον Τούρκο πρόεδρο και συνεργάστηκε στενά με τον Χαϊρουντίν Ερεν στην Σενεγάλη. Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ίδιος δεν έπασχε από κάποια καρδιακή νόσο.