Mέχρι το τέλος θα φτάσει η ρωσική «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα τελειώσει, θα υπάρξει αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας, θα επιλυθούν ζητήματα που σχετίζονται με την αναγνώριση των δημοκρατιών. Όλα αυτά πρέπει να επιτευχθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ριάμπκοφ στο τηλεοπτικό κανάλι RBC.

«Ενδεχομένως, υπάρχει ακόμα η προοπτική διαλόγου στη Λευκορωσία, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Δεν συνέβη χθες, καθώς η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν εμφανίστηκε, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό ερώτημα. Εργαζόμαστε στη διπλωματική οδό με όλους όσοι είναι ανοιχτοί και έτοιμοι για αυτή τη δουλειά», υπογράμμισε ο ίδιος.



«Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για διακοπή των σχέσεων με τη Ρωσία είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού της Μόσχας. Κανείς από εμάς δεν διακόπτει τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες» συνέχισε ο Ριάμπκοφ, αναφερόμενος στην επιδείνωση των διπλωματικών σχέσεων της Ρωσίας με τις ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια να μας εκφοβίσουν, αλλά επαναλαμβάνω και υπογραμμίζω ότι δεν φοβόμαστε. Εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία, έχουμε συγκεκριμένους στόχους και θα τους αντιμετωπίσουμε. Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει τον διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με το αν οι τρέχουσες εντάσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ριάμπκοφ ανέφερε πως οι τελευταίες ημέρες κατέδειξαν την «ανεπαρκή» συμπεριφορά των αντιπάλων της Ρωσίας σε δημόσιο και ιδιωτικό επίπεδο και την απροθυμία να κατανοήσουν τη λογική των γεγονότων, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

«Υπάρχει η εντύπωση ότι βασίζονται στην αρχή, "όσο το χειρότερο, τόσο το καλύτερο" για τις σχέσεις με τη Ρωσία. Αγνοούν τις ανοιχτές απειλές του Κιέβου για απόκτηση πυρηνικών όπλων και πυραυλικών συστημάτων. Αγνοούν τις προσπάθειες των κρατών από τη Δύση να μας δώσουν μια σκληρή επιλογή για το πώς να αντιδράσουμε στις προκλητικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων στο Κίεβο από έναν ολόκληρο αριθμό ευρωπαϊκών κρατών», διαμήνυσε κλείνοντας.