Δηλώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. O Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας σε υψηλούς τόνους, κατηγόρησε τους Ουκρανούς για υπερεθνικιστική προπαγάνδα.Στη νέα του δήλωση ο Πούτιν ονόμασε την εισβολή για ακόμη μία φορά, «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ακόμη, τους κατηγόρησε ότι εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές.

«Οι στρατιώτες μας είναι ήρωες», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Ρώσος πρόεδρος. «Οι Ουκρανοί νεοναζί χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες», υποστήριξε ακόμη ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μόνο ναζί πολεμούν έτσι» σημείωσε, ενώ υποστήριξε ακόμη πως οι Ουκρανοί πυροβολούν με ελεύθερους σκοπευτές όσους επιχειρούν να απομακρυνθούν.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν είπε: «Εμείς έχουμε ανοίξει ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τον άμαχο πληθυσμό, αλλά η ουκρανική κυβέρνηση δεν τους επιτρέπει να φύγουν. Ανθρωποι που προσπάθησαν να φύγουν χτυπήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές, αυτά μόνο Ναζί τα έκαναν». 

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως: «Υπάρχουν ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, ενώ ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η Ρωσία δεν απειλείται ούτε με πυρηνικά».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις απώλειες των Ρώσων στρατιωτών. «Είναι καθήκον μας να συνδράμουμε τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών μας. Όλοι οι τραυματισμένοι Ρώσοι στρατιώτες θα αποζημιωθούν. Οι στρατιώτες μας πολεμούν για τη Ρωσία στην Ουκρανία».

Ανακοίνωσε ένα μεταθανάτιο βραβείο σε έναν νεκρό Ρώσο στρατιώτη που, όπως υποστήριξε, «ανατινάχθηκε» με χειροβομβίδα για να αποφύγει τη σύλληψή του.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας προχωρά βάσει σχεδίου», τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.