Eντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενημέρωσε τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ότι Ρωσία και Ουκρανία έχουν προγραμματίσει τρίτο γύρο συνομιλιών για το Σαββατοκύριακο. Η ενημέρωση αυτή προέκυψε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.

Κίεβο και Μόσχα ανοίγουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για αμάχους

Κοινό άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων συμφώνησαν οι δύο πλευρές στον δεύτερο γύρο διαπραγματέυσεων την Πέμπτη. Ακόμα, συμφώνησαν για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός από κοινού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εκκένωσης των πολιτών.

Τι δήλωσε η ρωσική πλευρά μετά τις συνομιλίες

Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ουκρανία συζήτησαν λεπτομερώς ανθρωπιστικά, στρατιωτικά ζητήματα και το θέμα μιας μελλοντικής πολιτικής διευθέτησης, είπε ο Βολοντίμιρ Μεντίνσκι, σύμφωνα με το TASS. Ο Μεντίνσκι χαρακτήρισε σημαντική πρόοδο τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική αντιπροσωπεία.

Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν για ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την έξοδο του πληθυσμού και μια πιθανή προσωρινή κατάπαυση του πυρός, επιβεβαίωσε ο Μεντίνσκι.