Συνεχίζουν να «σφυροκοπούν» οι ρώσικες πολεμικές δυνάμεις τα ουκρανικά εδάφη. Ο ουκρανικός λαός ζει δραματικές ώρες. Οι άνθρωποι ξεριζώνονται από τα σπίτια τους, ενώ εκατοντάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει επιβεβαιωθεί πως 331 άμαχοι σκοτώθηκαν και 675 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας, στις 24 Φεβρουαρίου. Στην ενημέρωση αυτή προστίθεται ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

Ο απολογισμός αφορά το χρονικό όριο μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, έχοντας αυξηθεί από 249 που είχε καταγράψει ο προηγούμενος απολογισμός της Υπηρεσίας από την προηγούμενη ημέρα. Μεταξύ των 331 νεκρών συγκαταλέγονται 19 παιδιά.

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό, συστήματα ρουκετών πολλαπλής εκτόξευσης και βομβαρδισμούς με πυραύλους και αεροπορικούς βομβαδισμούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία, που έχει παρατηρητές στην Ουκρανία.