Συνεχίζουν να σφυροκοπούν οι ρώσικες δυνάμεις τα ουκρανικά εδάφη. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι ζουν δραματικές στιγμές. Οι ζωές τους άλλαξαν ολοκληρωτικά, ενώ αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για να σωθούν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Τουλάχιστον 816 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, λέει ο ΟΗΕ, από την εισβολή της Ρωσίας στη γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (OHCHR) ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 816 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.333 τραυματίστηκαν στην Ουκρανία έως τις 17 Μαρτίου.

Τα περισσότερα θύματα προκλήθηκαν από εκρήξεις όπλων, όπως οβίδες πυροβολικού και ρουκέτες, καθώς και από πυραύλους και αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με την OHCHR.

Ο πραγματικός απολογισμός θεωρείται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος καθώς η OHCHR, που έχει μεγάλη ομάδα παρατηρητών στη χώρα, δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει τις αναφορές περί θυμάτων από πόλεις που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα, όπως η Μαριούπολη.

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν Κίεβο, Λβιβ, Χάρκοβο και Κράματορσκ -Τουλάχιστον 4 νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από βομβαρδισμούς σε Κίεβο, Λβιβ, Χάρκοβο και Κράματορσκ, ανέφεραν οι αρχές της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένα πολυώροφο κτίριο στο Χάρκοβο έγινε στόχος βομβαρδισμών σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, 11 ακόμη να τραυματιστούν και ένας ακόμη να εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στην πόλη Κράματορσκ, με τον κυβερνήτη της πόλης Πάβλο Κιριλένκο να αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες στο βόρειο Κίεβο από θραύσματα ρωσικού πυραύλου

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από θραύσματα ρωσικού πυραύλου που έπεσαν σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί, στην Ουκρανία.

Η υπηρεσία επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι 12 άνθρωποι διασώθηκαν και 98 απομακρύνθηκαν από το πενταώροφο κτίριο.

Νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει στο Reuters ότι μια έκρηξη ακούστηκε στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί και στη συνέχεια υψώθηκε καπνός στον ουρανό.