Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
ffgfgf
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικές εικόνες από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Χάρκοβο (Βίντεο)

Περιμένοντας το «τρένο της σωτηρίας τους»

Τις δραματικές συνέπειες του πολέμου που μαίνεται για 12η μέρα στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας αποτυπώνουν εικόνες από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Χάρκοβο που δείχνει λαοθάλασσα από πολίτες να περιμένουν το «τρένο προς την σωτηρία».

Άμαχοι, γυναίκες και παιδιά συρρέουν κατά χιλιάδες για να προλάβουν το τρένο και να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων.

Στη συγκλονιστική εικόνα αποτυπώνεται το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης και οι δραματικές συνέπειες που έχει ήδη φέρει η σύρραξη στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Χιλιάδες απελπισμένοι πολίτες περιμένουν το τρένο

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η ίδια εικόνα στην Ζαπορίζια με χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπου να προσπαθούν να μπουν στο τρένο.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ο Φιλίπο Γκράντι, τονίζει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί την «ταχύτερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Πάνω από 1,5 εκατ. πρόσφυγες από την Ουκρανία πέρασαν τα σύνορα με γειτονικές χώρες μέσα σε δέκα ημέρες», ανέφερε ο κ. Γκράντι

.