Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και  Ουκρανίας.  Τα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας έφτασαν αργά το μεσημέρι στην Λευκορωσία για έναν τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ρωσία, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία μετέδωσε πριν το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας για συνομιλίες με Ουκρανούς διαπραγματευτές, αναφορικά με τον τερματισμό των εχθροπραξιών, ανέφερε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλέστηκε την ηλεκτρονική σελίδα ιχνηλάτησης πτήσεων αεροσκαφών Flightradar.

 Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria, οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπονται στον χώρο όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες, και η περιοχή φυλάσσεται από τον λευκορωσικό στρατό.


 Ρωσικά άρματα μάχης πυροβολούν το αεροδρόμιο Μικολάιφ

 Ρωσικά άρματα μάχης πυροβολούν το κεντρικό αεροδρόμιο στη νότια περιοχή Μικολάιφ της Ουκρανίας. Νωρίτερα, οι Ουκρανοί είχαν ανακτήσει τον έλεγχο του από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ σε διαδικτυακή ανάρτησή του.

 Σφυροκοπούν Κίεβο, Μαριούπολη οι Ρώσοι

 Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ισχυρίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να βάλλουν με πυραύλους εναντίον πόλεων όπως το Κίεβο και η Μαριούπολη σήμερα νωρίς το απόγευμα -παρά την υπόσχεση για ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

 Η Ουκρανία λέει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί εμποδίζουν τις εκκενώσεις αμάχων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αρκετές περιοχές.

 Από σήμερα το πρωί, έξι ανθρωπιστικοί διάδρομοι άνοιξαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 Αυτό ακολούθησε τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός για να βοηθηθούν οι άμαχοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια από τις πόλεις Κίεβο, Μαριούπολη, Χάρκοβο και Σούμι.

 Ωστόσο, κάποιοι από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους αυτούς οδηγούν σε μεγάλο βαθμό στην ίδια τη Ρωσία ή σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία, κάτι που η Ουκρανία απέρριψε ως απαράδεκτο.