Μετά από 4 ώρες διαπραγματεύσεων και εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων από ρωσικές δυνάμεις, Μόσχα και Κίεβο φαίνεται να σημείωσαν μικρή πρόοδο στις συζητήσεις που πραγματοποίησαν.

Όπως μεταδίδει το Skynews, από τις συνομιλίες σημειώθηκε «μικρή πρόοδος».

Ουκρανός διαπραγματευτής μετέφερε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία οδήγησαν σε μικρές θετικές εξελίξεις όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Ανέφερε επίσης ότι δεν οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση.

Όπως δήλωσε σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, οι δύο πλευρές φέρεται να συμφώνησαν στην τήρηση της ασφάλειας των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι εντατικές διαβουλεύσεις για ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός και εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανίας.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη αποφέρει τα αποτελέσματα που θα βελτίωναν σημαντικά την κατάσταση.


Τις τελευταίες ώρες, παρότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει σε μια κατάπαυση πυρός που θα επέτρεπε στους άμαχους να αποχωρήσουν από το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις, συνέχιζε τους βομβαρδισμούς.

Κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεσων ο  Ουκρανός διπλωμάτης και σύμβουλος της ουκρανικής προεδίας, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, κατά την έναρξη ενός τρίτου γύρου συνομιλιών με Ρώσους αξιωματούχους για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.