«Χρησιμοποιείτε τους γιους μας ως τροφή για τα κανόνια». Με αυτή τη φράση οργισμένες ρωσίδες μητέρες ξέσπασαν εναντίον του κυνερνήτη του Κουζμπάς, Σεργκέι Τσιλέφ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι κάποιοι από τους γιους των γυναικών πήγαν στον πόλεμο απροετοίμαστοι.

«Μας έχετε εξαπατήσει», φωνάζουν οργισμένες κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βαλντιμίρ Πούτιν ότι έστειλε τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή γνωρίζοντας ότι θα πεθάνουν.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο περιφερειακός κυβερνήτης είπε κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης με τις μητέρες των στρατιωτών ότι οι νεαροί τους γιοι «χρησιμοποιήθηκαν» στον πολέμο στην Ουκρανία.
















Έπειτα από κάποια δευτερόπλεπτα σιωπής, οι γυναίκες άρχισαν να του φωνάζουν: «Χρησιμοποιήθηκαν; Χρησιμοποίησατε τα παιδιά μας;».

Ο Τσιλέφ φανερά αμήχανος προσπάθησε να καλύψει τα όσα είπε, λέγοντας «δεν μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα ή να επικρίνετε μια συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση», αλλά οι μητέρες συνέχιζαν να φωνάζουν, λέγοντας του «χρησιμοποιείτε τους γιους μας ως τροφή για κανόνια».