Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντενμπεργκ συζήτησε για την ασφάλεια στην Ευρώπη με τον πρόεδρο της Λετονίας, Έγκιλς Λέβιτς, όπου και επικαλέστηκε αξιόπιστες αναφορές για επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων κατά Ουκρανών αμάχων. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι η πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έκανε λόγο για «βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέροντας ότι πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τις ρωσικές δυνάμεις. «Υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι οι πολίτες δέχονται επίθεση ενώ προσπαθούν να εκκενώσουν. Η επίθεση εναντίον αμάχων είναι έγκλημα πολέμου και είναι εντελώς απαράδεκτη», τόνισε.

Όπως αναφέρει, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία είναι αρκετές και αυστηρές, ωστόσο, σημείωσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να τεθεί εκτός ελέγχου. Η Συμμαχία έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της στα ανατολικά, επισημαίνοντας ότι «έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα εξαπλωθεί εκτός της Ουκρανίας», ενώ πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θέλει να προστατεύσει κάθε τμήμα των συμμάχων χωρών.