Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Μαρία Μπαρόνοβα, καταδίκασε με σθένος τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δε δίστασε να τα πει έξω από τα δόντια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο «Fox News» μέσω WhatsApp.

Η δημοσιογράφος ξέρει καλά ότι όποιος μιλήσει κατά του Κρεμλίνου θα μπορούσε να κινδυνεύσει αλλά, όπως λέει, η προσωπική της ασφάλεια είναι το λιγότερο που την ανησυχεί.

Η Μπαρόνοβα είναι ανύπαντρη μητέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, όπως είχε δηλώσει στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Znak».

«Η κυβέρνηση Πούτιν, όπως λέει, «είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς κι έχει κάνει τις ζωές των Ρώσων μια ατελείωτη κόλαση».

«Οι παππούδες μας δεν πολέμησαν γι' αυτά που κάνει ο Πούτιν. Και τώρα έχουν προδοθεί», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει ότι δεν έχει να πει κάτι σε αυτούς που τάσσονται υπέρ της ρωσικής εισβοής στην Ουκρανία.

«Το πρόβλημα είναι ότι ξέρω αυτούς τους ανθρώπους πολύ καλά. Ποτέ δεν εκτοξεύουν απειλές, απλώς σκοτώνουν, οπότε υπάρχει μια περίεργη σιωπή γύρω μου, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου αυτήν τη στιγμή. Δεν υπερβάλλω», αναφέρει η Μπαρόνοβα σε δηλώσεις τους στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Η ίδια παραμένει στη ρωσική πρωτεύουσα μαζί με το παιδί της, ωστόσο δεν είναι καθόλου αισιόδοξη για το τι θα ακολουθήσει.

«Έχω έναν γιο, δεν μπορώ να φύγω γιατί ο πατέρας του δεν μου επιτρέπει να φύγω μαζί του και έτσι προτιμώ να μείνω στη Μόσχα. Δεν θα τα παρατούσα, ούτε θα έχανα τον μισθό και τη δουλειά μου αν ήμουν σίγουρη ότι θα ζήσουμε για πολλά χρόνια, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θα συμβεί σε όλους μας στη συνέχεια», υπογραμμίζει.

Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ιδιαίτερα ότι ο Πούτιν θα καταφύγει στα πυρηνικά όπλα, όπως επισημαίνει η Ρωσίδα δημοσιογράφος επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του Ρώσου προέδρου θα καταστήσει πιθανόν τη χώρα της στόχο μιας καταστροφικής επίθεσης.