Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της γνωστής Τουρκάλας παρουσιάστριας Αϊσενούρ Αρσλάν, η οποία δήλωσε ότι «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καρτερούσε τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, για να πουλήσει drone Bayraktar», μία τοποθέτηση που δεν πέρασε απαρατήρητη στην Τουρκία.

Μιλώντας στην εκπομπή Medya Mahalles του HALK TV, η Αρσλάν είπε χαρακτηριστικά: «Ενδεχομένως και λέω το “ενδεχομένως” και το υπογραμμίζω αρκετές φορές… Πιστεύω ότι αν ήταν κάποιος που καρτερούσε τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, αυτός ήταν ο Ερντογάν. Διότι τα ΜΕΑ και ένοπλα ΜΕΑ που παράγει ο μικρότερος γαμπρός του ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, στα τελευταία 1-2 χρόνια, έχουν κάνει μια έκρηξη στις πωλήσεις και τις εξαγωγές τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρσλάν είναι από τους λίγους παρουσιαστές – δημοσιογράφους στην Τουρκία, που συνεχίζει να εκφράζεται δημόσια και να ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ερντογάν.

Όταν η σύζυγος του Τούρκου προέδρου Εμινέ Ερντογάν είχε ζητήσει από τους συμπατριώτες της, το περασμένο καλοκαίρι, να «μειώσουν τις μερίδες του φαγητού τους», λόγω της οικονομικής κρίσης, η Αρσλάν της είχε εξαπολύσει δριμεία κριτική, χαρακτηρίζοτας «ντροπή» τα όσα είπε η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας.

Παλαιότερα η ίδια είχε χαρακτηρίσει την ΤΜΤ, τουρκοκυπριακή παραστρατιωτική οργάνωση ελεγχόμενη από την Τουρκία που έδρασε στην Κύπρο την περίοδο 1958- 1974, ως «δολοφονική οργάνωση», προκαλώντας επίσης αντιδράσεις σε εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας.