Γεμάτη δυσκολίες αποδεικνύεται η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, κάτι που φαίνεται πως αποτυπώνουν και άνθρωποι του περιβάλλοντος Πούτιν, την 19η μέρα της επίθεσης.

Ειδικότερα, ένας από τους πιστότερους ανθρώπους του προέδρου Πούτιν, ο αρχηγός της Εθνοφρουράς, Βίκτορ Ζολότοφ, παραδέχθηκε ότι η ρωσική «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται όσο γρήγορα ήθελε το Κρεμλίνο, στην πρώτη μέχρι στιγμής επίσημη δημόσια παραδοχή ότι η ρωσική επίθεση δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τα επιχειρησιακά πλάνα του Κρεμλίνου.

Στην κυριακάτικη λειτουργεία του πατριάρχη Κύριλλου, ο Ζολότοφ έδωσε κάποιες εξηγήσεις. Όπως ανέφερε, αιτιολόγησε την αργή εξέλιξη των ρωσικών επιχειρήσεων στη δράση των «ακροδεξιών ουκρανικών δυνάμεων» που «κρύβονται» πίσω από πολίτες, επαναλαμβάνοντας την συνήθη κατηγορία που υιοθετούν οι επίσημες αρχές στην Ρωσία.

Ο υπουργός Άμυνας την Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου διαβεβαίωσε τον Πούτιν την Παρασκευή ότι «όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πλάνο», φέροντας έτσι σε αντίθεση την εκτίμηση αυτή με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο Ζολότοφ.

«Θα ήθελα να πω ότι ναι, δεν πηγαίνουν όλα όσο γρήγορα θα θέλαμε», δήλωσε ο Ζολότοφ, κάποτε υπεύθυνος προσωπικής ασφαλείας του Πούτιν. Οι δηλώσεις του αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνοφρουράς. «…Αλλά κατευθυνόμαστε προς τον στόχο μας βήμα-βήμα και η νίκη θα είναι δική μας και το εικόνισμα αυτό (προφανώς αναφέρεται σε εικόνισμα της εκκλησίας) θα προστατεύσει τον ρωσικό στρατό και θα επιταχύνει την νίκη μας».

Να σημειωθεί ότι ο Βίκτορ Ζολότοφ είναι ένας εκ των ισχυρότερων αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας της Μόσχας.