Με «καρέ από ταινία Αποκάλυψης» παρομοιάζει την εικόνα του Κιέβου ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας. 

Ο Αλεξέι Ρεζνίκοφ σχολιάζει σε ανάρτησή του στο twitter ότι το Κίεβο, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, μοιάζει με σκηνικό από ταινία της Αποκάλυψης. Στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση στη Ρωσία τονίζοντας πως αυτό που φέρνει η Μόσχα είναι ο θάνατος των πολιτών, η καταστροφή των πόλεων, της Δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, της ελευθερίας.

Και προσθέτει «δεν είναι Σλάβοι. Είναι Ορκ (από την ταινία Αρχοντας των Δαχτυλιδιών). Αλλά εμείς θα νικήσουμε».


Ενας νεκρός από επίθεση σε πολυκατοικία σήμερα το πρωί

Εντωμεταξύ, έναν νεκρό και 13 τραυματίες μετρά η Ουκρανία μετά το βομβαρδισμό τη νύχτα πολυκατοικίας στο Κίεβο.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το πρωί, ρωσική αεροπορική επιδρομή έπληξε κτίριο κατοικιών στο Κίεβο. Ενώ Ρωσία-Ουκρανία θα κάθονταν το πρωί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για έναν τέταρτο γύρο συνομιλιών, η Ρωσία βομβάρδιζε αμάχους στο Κίεβο, συνεχίζοντας την τακτική της πίεσης για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας και των άλλων μεγάλων ουκρανικών πόλεων.
polikatoikia-kievo-768x480
polikatoikia-kievo

Μια ημέρα μετά την επίθεση της Ρωσίας σε στρατιωτική βάση κοντά στα πολωνικά σύνορα, μια αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Όμπολον του Κιέβου προκάλεσε το θάνατο ενός και τον τραυματισμό 13 ατόμων, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αναθεωρώντας τον αρχικό αριθμό των νεκρών που είχε δώσει στη δημοσιότητα.