Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Λευκός Οίκος ετοιμάζει το έδαφος για να επισκεφθεί την Ευρώπη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες ώρες σε διπλωματικό επίπεδο ανάμεσα σε αμερικανούς και αξιωματούχους της ΕΕ για το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν.

Πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν ότι το ταξίδι αυτό ενδεχομένως να είχε ήδη προετοιμαστεί κατά τις πρόσφατες επισκέψεις της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Γηραιά Ήπειρο.

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξακολουθεί να πίεζει και τις Ηνωμένες Πολιτείες για ισχυρότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και την Τετάρτη θα απευθυνθεί σε συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Την Τετάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος θα μιλήσει στο Κογκρέσο, ενώ σημειώνεται πως πριν μέρες είχε μιλήσει και στη Γερουσία. Αναλυτές εκτιμούν πως αυτό γίνεται γιατί το Κογκρέσο έχει αναπτυχθεί από αυτή την κρίση και φαίνεται πρόθυμο να ρισκάρει περισσότερο από τον Λευκό Οίκο. Αυτό που αναμένεται, είναι ο Ουκρανός πρόεδρος να ζητήσει από τους Αμερικανούς βουλευτές να πιέσουν τον Λευκό Οίκο για το θέμα των μαχητικών αλλά και την επιβολή περισσότερων κυρώσεων.