Τρεις επιθέσεις σε μία ημέρα σημειώθηκαν κοντά στο Κίεβο, ενώ νεκρούς μετρούν Χάρκοβο, Ρίβνε, Μικολάιφ αλλά και Ντονέτσκ. Κι ενώ -όπως υποστηρίζουν οι ουκρανικές αρχές- έχουν ήδη χαθεί 2.500 άμαχοι στη Μαριούπολη, ανοίχτηκε ανθρωπιστικός διάδρομος για τη σωτηρία χιλιάδων πολιτών.

Την Τρίτη, ωστόσομ επανέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου Ουκρανία και Ρωσία, ενώ το Κρεμλίνο διαψεύδει αίτημα βοήθειας από την Κίνα και διαμηνύει ότι η Μόσχα μπορεί και μόνη να επιτύχει τους στόχους της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει περισσότερες από 900 πυραυλικές επιθέσεις από την ημέρα της εισβολής. Τη Δευτέρα, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στόχους στα περίχωρα του Κιέβου, ανάμεσά τους μία πολυκατοικία και ένα λεωφορείο. Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή των Ηνωμένων Εθνών, συνολικά οι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους, εκτιμώνται περίπου στους 700.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο που επλήγη στην περιοχή Ομπόλον στο βόρειο τμήμα του Κιέβου, ανέφερε ο δήμος της πρωτεύουσας. Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε επίσης το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov, στη συνοικία Σβιατοχίν, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, προσθέτει ο δήμος της πόλης, χωρίς να διευκρινίζει αν επλήγη το εργοστάσιο.
1
2
3
4

Νέες αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ στη δυτική Ουκρανία. Σφοδροί βομβαρδισμοί έπληξαν και πάλι το Τσερνίχιβ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, την περιοχή του Χαρκόβου, αλλά και τη νότια πόλη του Μικολάιφ, όπου, σύμφωνα με αξιωματούχους, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο δήμαρχος του Χαρκόβου δήλωσε σήμερα ότι η πόλη του σφυροκοπείται ασταμάτητα από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες βάλλουν εναντίον συνοικιών στο κέντρο της, προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων. «Βάλλουν εναντίον μας ασταμάτητα», είπε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέκοφ, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή σε έναν ραδιοτηλεοπτικό πύργο στην περιφέρεια Ρίβνε, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτάλι Κόβαλ. «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο.
5b
6b
7b
8b

Την ίδια ώρα, η Μόσχα κατήγγειλε ότι 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν ουκρανικό πύραυλο στην πόλη Ντονέτσκ, που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατηγορώντας το Κίεβο για ένα «έγκλημα πολέμου». Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε κατηγορηματικά ότι εκτόξευσε πύραυλο κατά της πόλης. Όπως διαφαίνεται από τις κινήσεις των Ρώσων, οι βομβαρδισμοί σε δομές και στόχους του ουκρανικού στρατού θα συνεχιστούν τόσο στα περίχωρα του Κιέβου, όσο και στο Χάρκοβο.

Επίθεση στην Οδησσό

Σχετικά με την Οδησσό, την πόλη με τη μεγάλη ιστορία και τις πολλές διασυνδέσεις με Έλληνες, μπαίνει στο στόχαστρο του ρωσικού στρατού. Μεγάλες δυνάμεις από την Κριμαία μετακινούνται προς την Οδησσό, σφυροκοπώντας το Μικολάεβ, τη μεγαλύτερη πόλη πριν τα περίχωρα της Οδησσού.
9c
10c
11c
12c

Ο αποκλεισμός της Οδησσού από θάλασσα και στεριά, θα σημάνει την ολική αποκοπή της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα και ενδεχομένως την απαρχή της υλοποίησης του πιθανού σχεδίου διχοτόμησης που φέρεται να έχει καταστρώσει το Κρεμλίνο. Χαρακτηριστική των προθέσεων που έχουν οι Ρώσοι, είναι η αποστολή SMS στους δημάρχους των πόλεων Μικολάεβ και Ιζιούμ, από τους οποίους ζήτησαν να παραδοθούν, για να σταματήσουν οι καταστροφικοί βομβαρδισμοί και η πολιορκία.
ukrania_attack3


Επίθεση των Ρώσων σε στρατιωτική βάση δίπλα στην Πολωνία

Αδίστακτοί Τσετσένοι μαχητές: Εξευτελίζουν Ουκρανούς αιχμάλωτους

Σε πολεμική ετοιμότητα το λιμάνι της Οδησσού

2 νεκροί από επίθεση σε σχολείο στο Μικολάεφ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Σφοδρή μάχη αρμάτων στους δρόμους της Μαριούπολης

Μαριούπολη: Η πόλη βομβαρδίζεται κάθε 30 δευτερόλεπτα

Κίεβο: Πύραυλος πέφτει στη μέση του δρόμου

Ισοπέδωσαν πολυκατοικίες με αμάχους έξω από το Κίεβο

Ουκρανία: Το Κίεβο στο στόχαστρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οχυρώνεται η Οδησσός - Ετοιμάζεται για τη μητέρα των μαχών