Νέο διάγγελμα πραγματοποίησε Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέροντας για άλλη μια φορά το γεγονός ότι οι συμπατριώτες του έχουν αναγκάσει τους Ρώσους σε μεγάλες απώλειες από την αρχή του πολέμου.

Στο νέο του διάγγελμα - μέσω Facebook - ο Ζελένσκι αναφέρει: «Οι γενναίοι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα. Σύντομα ο αριθμός των κατεδαφισμένων ελικοπτέρων της Ρωσίας θα φτάσει τις εκατοντάδες μονάδες. Έχουν ήδη χάσει 80 πολεμικά αεροσκάφη. Εκατοντάδες τανκς και χιλιάδες άλλες μονάδες εξοπλισμού. Σε 19 ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχασε περισσότερα στην Ουκρανία παρά σε δύο αιματηρούς και πολύχρονους πολέμους στην Τσετσενία».




Οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις είναι ακόμα πιο σφοδροί στη Μαριούπολη αλλά και το Κίεβο, με τη Χερσώνα και τη Μελιτόπολη να παραμένουν στον έλεγχο των εισβολέων της Μόσχας.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Λίγο αργότερα, ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του με αυτή της Ρωσίας θα συνεχιστούν σήμερα.

Πρόσθεσε ότι συνομίλησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στο πλαίσιο της προσπάθειας να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, να υπάρξει «δίκαιη ειρήνη».

«Η αντιπροσωπεία μας εργάζεται για αυτό στις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι. Τα πράγματα πήγαν «αρκετά καλά, μου είπαν. Αλλά θα δούμε», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες «θα συνεχιστούν» σήμερα.