Η Σλοβακία απελαύνει τρεις εργαζόμενους στην πρεσβεία της Ρωσίας που τους βαρύνουν υποψίες για κατασκοπεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Μπρατισλάβα αργά χθες Δευτέρα.

Στους ρώσους διπλωμάτες δόθηκε προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τη χώρα διότι παραβίασαν τους διεθνείς κανόνες της διπλωματικής πρακτικής, ανέφερε το ΥΠΕΞ, αποφεύγοντας να τους κατονομάσει ή να αποκαλύψει ποιες θέσεις είχαν στην πρεσβεία.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τρεις Σλοβάκοι, που κατηγορούνται πως πληρώνονταν για να κατασκοπεύουν για λογαριασμό της Μόσχας, τέθηκαν υπό κράτηση. «Αυτή είναι μόνο η αρχή», διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Pravda.sk.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dennik N, συνελήφθησαν αξιωματικός που εργαζόταν στο υπουργείο Άμυνας, υπάλληλος της σλοβακικής αντικατασκοπείας SIS και ένα τρίτο πρόσωπο που εργαζόταν για φιλορωσικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διενεργεί έρευνα για κατασκοπεία, αλλά απέφυγε να δημοσιοποιήσει περισσότερα στοιχεία για τα πρόσωπα που συνελήφθησαν. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα.

Η SIS διέψευσε ότι το ένα από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν εργάζεται σε αυτή το τρέχον διάστημα, τονίζοντας ότι δεν θα ανακοινώσει λεπτομέρειες προς το παρόν.

Η Μόσχα από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα αντιποίνων για την απέλαση των διπλωματών.