Οι φωτογραφίες του αξύριστου Μακρόν με το φούτερ έκαναν χθες τον γύρο του κόσμου, με τη Daily Mail να θεωρεί δεδομένο ότι ο Γάλλος Πρόεδρος αντιγράφει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ομολογουμένως, έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών, λόγω της ρωσικής εισβολής στη χώρα του.

Έχει μείνει στο Κίεβο, αν και πολλοί εκτιμούσαν ότι θα διαφύγει, καθώς μεγάλες χώρες προσφέρθηκαν να του παραχωρήσουν άσυλο.

Εκείνος, όμως, έμεινε στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Κίεβο, αν και δήλωνε από την πρώτη ημέρα ότι είναι ο Νο 1 στόχος των Ρώσων, οι οποίοι τον θέλουν νεκρό. Μάλιστα, πολύ πρόσφατα δήλωσε και την ακριβή διεύθυνσή του προκαλώντας τις ρωσικές δυνάμεις να πάνε να τον βρουν.

Ο Ζελένσκι αναδείχθηκε σε ηγέτης για τους Ουκρανούς και εμψύχωσε τον αγώνα τους για αντίσταση έναντι στον εισβολέα.

Χρησιμοποιώντας τα social media και την τεχνολογία απευθύνεται διαρκώς στο κοινό, στους Ουκρανούς για να τους εμψυχώσει και να τους πει την αλήθεια για το τι συμβαίνει, αλλά και στους ηγέτες ανά τον κόσμο.

Μιλά σε κοινοβούλια, ζητά παρεμβάσεις, ενισχύσεις και την τιμωρία της Ρωσίας καταφέρνοντας έτσι να δυσκολέψει και σίγουρα να αλλάξει τα σχέδια των Ρώσων που πολλοί εκτιμούν ότι υπολόγιζαν σε μια γρήγορη εισβολή μερικών ημερών, αλλά πλέον ήδη διανύουν την 21η.

Σε όλα αυτά τα βίντεο ο Ζελένσκι εμφανίζεται ντυμένος απλά, με t-shirts, μπουφάν, φούτερ, συνήθως στα χακί. Δεν θα περίμενε κανείς ο πρόεδρος μιας χώρας σε πόλεμο, που συντονίζει την άμυνά της να πηγαίνει στο γραφείο του με το κοστούμι του.

Ο Ζελένσκι μάλλον ήταν και η αφορμή, για να αλλάξει το στυλ του και ο πάντα σικάτος Μακρόν.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνεται ο Μακρόν στο παλάτι του Ελιζέ, αξύριστος, φορώντας ένα σκούροχρωμο φούτερ και τζιν.

Ο Γάλλος ηγέτης είναι μόλις και μετά βίας αναγνωρίσιμος με την πρώτη ματιά στις φωτογραφίες με το φαρδύ μαύρο φούτερ με την κουκούλα να κάνει αισθητή την αντίθεση με τα πάντα κομψά κοστούμια που φορά.

Τα στιγμιότυπα, που τραβήχτηκαν στη Χρυσή Αίθουσα του Ελιζέ στο Παρίσι, η οποία λειτουργεί και ως γραφείο του Μακρόν, τον δείχνουν να φαίνεται να εργάζεται σκληρά την περασμένη Κυριακή, να δέχεται τηλεφωνήματα από ξένους ηγέτες σε πόζες που παρουσιάζουν εκπληκτική ομοιότητα με τις εικόνες του Ζελένσκι ενώ ετοιμάζεται να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης ή να εκφωνήσει μια συγκλονιστική βιντεοσκοπημένη ομιλία από το γραφείο του στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Αντιγράφει τελικά ο Μακρόν τον Ζελένσκι;

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν χθες το πρωί από τη Soazig De La Moissonnière, την επίσημη φωτογράφο του Μακρόν, έτυχαν θετικής υποδοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους ακολούθους της, οι οποίοι επικρότησαν τις εκ πρώτης όψεως αυθόρμητες λήψεις της του Μακρόν να εκτελεί τα καθήκοντά του στο προεδρικό Μέγαρο.

Άλλοι όμως κατηγόρησαν τον Μακρόν ότι έστησε τις φωτογραφίες σε στυλ «αίθουσας πολέμου» ως τέχνασμα μάρκετινγκ, εκμεταλλευόμενος τη δημοτικότητα του Ζελένσκι και προσπαθώντας να φανεί εναρμονισμένος με την εποχή.

Μέχρι τώρα, ο Μακρόν είχε δημιουργήσει την εικόνα ενός μονίμως καλοντυμένου ηγέτη που δεν θα αποχωριζόταν το κοστούμι και τη γραβάτα του ούτε όταν ήταν εκτός υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζελένσκι προβάλλεται ως άνθρωπος του λαού από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τραβά βίντεο-selfie, ενώ κυκλοφορεί στους δρόμους του Κιέβου με χακί φόρμες και εκφωνεί ξεσηκωτικούς λόγους κόντρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν».

«Καθώς ο πόλεμος μαίνεται και ο δημόσιος θαυμασμός για τον Ουκρανό πρόεδρο ολοένα και αυξάνεται, μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Μπόρις Τζόνσον να μιλάει στη Βουλή με τζιν και πουλόβερ», καταλήγει η Daily Mail.