Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
oukrania_marioupoli
Διεθνή

Ουκρανία: Πέντε νεκροί στο Κίεβο από βομβαρδισμούς - Επιχείρηση εκκένωσης αμάχων από το Σούμι

«Οι διασώστες ακόμα σβήνουν φωτιές από νωρίς το πρωί», είπε ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο δήμαρχος του Κιέβου

Συνεχίζουν οι ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις να χτυπούν τα ουκρανικά εδάφη. Ο λαός της Ουκρανίας ζει δραματικές στιγμές. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς στο Κίεβο, ενώ μια νέα επιχείρηση εκκένωσης αμάχων προετοιμάζεται στη χώρα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε πως πέντε άθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα μέσα στη νύχτα.

«Οι διασώστες ακόμα σβήνουν φωτιές από νωρίς το πρωί», είπε ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο δήμαρχος του Κιέβου.

Παράλληλα, περισσότερα από 70 λεωφορεία είναι έτοιμα στην πολιορκημένη πόλη Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία για να απομακρύνουν αμάχους που έχουν συγκεντρωθεί πριν από μια επιχείρηση «ασφαλούς διέλευσης» την οποία ο Ερυθρός Σταυρός ελπίζει να ξεκινήσει σήμερα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

«Οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε στο Reuters στη Γενεύη ο Γουάτσον, εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). «Ελπίζουμε τουλάχιστον να ξεκινήσουμε αυτήν την επιχείρηση σήμερα».

Ακόμη, ο Γουάτσον ανέφερε νωρίτερα σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη ότι η ΔΕΕΣ και ο Ουκρανικός Ερυθρός Σταυρός ελπίζουν να οργανώσουν την απομάκρυνση αμάχων με δύο νηοπομπές με περίπου 30 λεωφορεία σε ασφαλή περιοχή.