τρας
Διεθνή

Λιζ Τρας: Πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν πάση θυσία - Είμαι επιφυλακτική ως προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Η κ. Τρας προανήγγειλε περαιτέρω βρετανικές κυρώσεις

«Εξουθενωτική επίδραση στη ρωσική οικονομία » θα έχουν οι κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα δυτικά έθνη, ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας.

Ωστόσο, επισήμανε ότι αυτό προέτρεψε τους συμμάχους να προχωρήσουν περαιτέρω.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πάνε όπως τα είχε υπολογίσει. Η Ρωσία δε σημειώνει την αναμενόμενη πρόοδο» υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση λειτουργούν.

«Έχουν μια εξουθενωτική επίδραση στη ρωσική οικονομία. Αυτές οι κυρώσεις έχουν αρχίσει πραγματικά να πονάνε», σχολίασε.

Μάλιστα, η κ. Τρας προανήγγειλε περαιτέρω βρετανικές κυρώσεις, λέγοντας ότι «έχουμε περισσότερα άτομα στη λίστα μας», καθώς και εταιρείες που πρέπει να στοχεύσουμε, ενώ κάλεσε τους συμμάχους να κάνουν περισσότερα.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. η Βρετανίδα υπουργός δήλωσε ότι είναι επιφυλακτική, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πάση θυσία.

«Είμαι επιφυλακτική ως προς τις ειρηνευτικές συνομιλίες ενόσω ο Πούτιν συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρέπει να εφαρμόσει μια εκεχειρία και να αποσύρει τα στρατεύματά του για να ληφθούν σοβαρά υπόψη αυτές οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν 'πάση θυσία'», δήλωσε η Τρας στην τηλεόραση του BBC.