Για 23η ημέρα συνεχίζεται η βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας και οι Ουκρανοί αντιστέκονται θαραλλέα και αρκετά αποτελεσματικά στον υπεράριθμο στρατό του Πούτιν.

Ο Ιωάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος ε.α μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι «οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το 33% του ουκρανικού εδάφους».

Όπως είπε, υπάρχουν απώλειες και από τις δύο πλευρές σε ποσοστό 3 προς 1 για Ρωσία και Ουκρανία σε ανθρώπινο δυναμικό και σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

«Η ουκρανική αντίσταση είναι μεγάλη. Η άμυνα μέσα στις πόλεις είναι πραγματικά θαυμαστή» τόνισε ο Iωάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος ε.α. μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μπαλτζόης αναφέρθηκε στο 10% των στρατιωτικών απωλειών που έχουν οι Ρώσοι από την έναρξη της εισβολή, λέγοντας ότι όταν συμβαίνει αυτό θα πρέπει η μονάδα να αποσύρεται και να αντικαθίσταται από κάποια άλλη.

Δείχνοντας στον χάρτη την παράταξη των στρατευμάτων των δύο χωρών ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία εξήγησε ότι οι Ρώσοι έχουν επιτύχει σημαντικές νίκες στα πεδία των μαχών, ενώ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουν με την Οδησσό, την οποία – όπως είπε – έχουν περικυκλώσει με τον στόλο τους.

«Στην Μαριούπολη οι Ρώσοι έχουν βάλει Τσετσένους οι οποίοι είναι αδίστακτοι. Οι Ρώσοι θα πρέπει να κάνουν εκκαθάριση μέσα στον αστικό ιστό αν θέλουν να καταλάβουν τη Μαριούπολη», τόνισε.


Αναφερόμενος στον βρώμικο πόλεμο του Πούτιν ο αντιστράτηγος ε.α. είπε πως «οι Ρώσοι εφαρμόζουν ως τακτική την στρατιωτική περικύκλωση και την πείνα».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπαλτζώης είναι άγνωστο το πως θα εξελιχθούν οι πολεμικές συγκρούσεις με δεδομένη την σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών και την στρατιωτική υπεροχή των Ρώσων. Το βέβαιο, όπως είπε, είναι ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ μια και δεν διαφαίνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.