Νέο μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, ο ίδιος κάλεσε σήμερα σε βίντεο του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. την ΕΕ να σταματήσει κάθε «εμπόριο» με τη Ρωσία και κυρίως να αρνηθεί τους ενεργειακούς της πόρους,

Συγκεκριμένα, καλεί τους Γερμανούς να ασκήσουν πίεση στους πολιτικούς τους προκειμένου η Ουκρανία να γίνει μια και για πάντα μέλος της Ευρώπης αλλά και για να διακόψουν κάθε οικονομική σχέση με τη Ρωσία. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει έναν λαό και να διαλύει την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προειδοποιήσαμε τους πολιτικούς σας ότι είναι επικίνδυνο να αποφασίζει η Μόσχα τι φυσικό αέριο παίρνετε και σε τι τιμή. Είπαμε ότι οι κυρώσεις ήταν απαραίτητες για να αποτραπεί αυτός ο πόλεμος. Σας παρακαλώ μην χρηματοδοτείτε την πολεμική μηχανή αυτής της χώρας, της Ρωσίας. Ο κατακτητής δεν πρέπει να πάρει ούτε ένα ευρώ».

«Κλείστε (στους Ρώσους) όλα τα λιμάνια. Μην τους προμηθεύετε αγαθά. Αρνηθείτε τις ενεργειακές πηγές ενέργειας. Πιέστε τη Ρωσία να φύγει από την Ουκρανία. Πιστεύω και ξέρω ότι η ειρήνη είναι πιθανή, αλλά πρέπει να δράσετε για να έχουμε ειρήνη», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.