Στο σημείο όπου συνετρίβη το Boeing της China Eastern στην Κίνα εστάλησαν σήμερα ειδικές ομάδες για να μαζέψουν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους. Το κινεζικό Boeing 737-800 συνετρίβη, αφού έπεσε ανεξήγητα σε μια βουνοπλαγιά χθες με 132 επιβαίνοντες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σωστικά συνεργεία εικάζουν ότι η πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη συντριβή είχε «αποτεφρώσει εντελώς» τους επιβάτες και τα υπάρχοντά τους, προτού προκαλέσει ζημιές στο γύρω δάσος.



Σημειώνεται ότι χθες η China Eastern καθήλωσε όλα τα Boeing 737-800 μετά το συμβάν, στο οποίο το αεροπλάνο βούτηξε ξαφνικά και έπεσε 30.000 πόδια σε δύο λεπτά πριν συντριβεί στο έδαφος με ταχύτητα 350 μίλια/ώρα.



«Ήταν όλοι αναίσθητοι»

Ειδικοί αναφέρουν ότι ο πιλότος «ίσως να ανέκτησε τις αισθήσεις του» αφού οι δυνάμεις G έθεσαν αναίσθητο το πλήρωμα και «προσπάθησε να σώσει το αεροπλάνο που έπεφτε απότομα».

Η ειδική σε θέματα αεροπορίας, Sally Gethin, είπε στη The Sun Online ότι τα δεδομένα πτήσης υποδηλώνουν ότι υπήρξε ένα «βραχύ διάστημα 10 έως 20 δευτερολέπτων όπου ένας ή περισσότεροι από τους πιλότους ανέκτησαν τις αισθήσεις τους και προσπάθησαν να σώσουν το αεροπλάνο», πριν αυτό συντριβεί στο έδαφος. Σύμφωνα με την ίδια, όλοι όσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος «θα ήταν αναίσθητοι» σε αυτή την τελική βουτιά.