Το μαύρο κουτί του Boeing, που συνετρίβη στην Κίνα με 132 επιβαίνοντες, βρέθηκε και σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, ο Liu Lusong, εκπρόσωπος της κινεζικής αρχής πολιτικής αεροπορίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο καταγραφέας πτήσης «από το αεροσκάφος MU5735 της China Eastern βρέθηκε σήμερα, 23 Μαρτίου».

Νωρίτερα σήμερα,  ο επικεφαλής της αεροπορικής ασφάλειας αποκάλυψε ότι οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης δεν ανταποκρίθηκαν σε πολλαπλές κλήσεις από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καθώς το αεροπλάνο έκανε τη μοιραία βουτιά σε μια βουνοπλαγιά.



Ανείπωτη τραγωδία

Το κινεζικό Boeing 737-800 μετέφερε 132 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος από το Κουνμίνγκ της επαρχίας Γιουνάν στην Γκουανγκζού όταν συνετρίβη το απόγευμα της Δευτέρας έξω από την πόλη Γουζούζου στην περιοχή Γκουανγκσί.



Και οι 132 επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί, αφού τα σωστικά συνεργεία εικάζουν ότι η φωτιά που προκλήθηκε «αποτέφρωσε πλήρως» τους επιβαίνοντες και τα υπάρχοντά τους.