Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι τραυματίες, μετά από ρωσικό βομβαρδισμό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί σε συνοικία του Κιέβου, ενώ πολλές κατοικίες στο σημείο υπέστησαν ζημιές.

Ειδικότερα, πυρά του πυροβολικού έπεσαν νωρίς το πρωί στη συνοικία Νίβκι, που βρίσκεται στο τμήμα του Κιέβου, το οποίο απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου.

Ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, πολλές πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από τα θραύσματα, ενώ έσπασαν τα τζάμια σπιτιών και βιτρίνες καταστημάτων.

Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Ο εχθρός βομβάρδισε εκ νέου. Η συνοικία Σεβτσενκίβσκι έγινε στόχος πληγμάτων το πρωί. Οι διασώστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο προσπαθώντας να κατασβέσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε σπίτια και ψηλές πολυκατοικίες», δήλωσαν.

«Μόλις είχα επιστρέψει μέσα, αφού είχα βγει για να καπνίσω όταν ξαφνικά μπουμ, κατέρρευσε η οροφή», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Οχριμένκο που διαμένει σε ένα από τα σπίτια που επλήγησαν.

«Έχασα για λίγο τις αισθήσεις μου, προτού σηκωθώ. Ήμασταν τρεις, με την αδελφή μου και τον σύζυγό της, στο σπίτι που μοιραζόμαστε δύο οικογένειες κανείς δεν σκοτώθηκε», πρόσθεσε ο συνταξιούχος.

«Μόλις που πρόλαβα να πάρω κάποια έγγραφα και να βγω, προτού το σπίτι πάρει φωτιά», επισήμανε η αδελφή του.