Ένα σοκαριστικό βίντεο το οποίο καταγράφει τη βιβλική καταστροφή της Μαριούπολης κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 

Εναέρια πλάνα δείχνουν εκτεταμένες καταστροφές στην πολιορκημένη πόλη, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των κατοίκων.


Δείτε το βίντεο



Το Verkhovna Rada, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, μοιράστηκε το βίντεο, επαναλαμβάνοντας εκκλήσεις για ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων.

«Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξαφανίζουν τη Μαριούπολη», δήλωσε η ουκρανική Βουλή. «Οι άνθρωποι παραμένουν υπό πολιορκία, χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Απαιτούμε τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρωπιστικών διαδρόμων για τη Μαριούπολη! Σταματήστε τη γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού!»

Σε μια ομιλία που μεταδόθηκε μέσω βίντεο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι περισσότεροι από 7.000 κάτοικοι της Μαριούπολης διασώθηκαν την Τρίτη, «παρά όλες τις δυσκολίες».

Ο Ζελένσκι εξήγησε ότι οι επανειλημμένες προσπάθειες οργάνωσης ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους κατοίκους της Μαριούπολης έχουν διακοπεί από τις ρωσικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα. Από την Τρίτη, περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη.