Αποφασισμένος εμφανίζεται ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας πως θα «σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς να εμπλακούμε σε αυτόν».

 Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τετάρτη, 23 Μαρτίου, πως είναι έτοιμος να συνεχίσει τον διάλογο με τη Μόσχα και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

 «Υπάρχει αβεβαιότητα» παραδέχθηκε ο Μακρόν στο τηλεοπτικό δίκτυο M6, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει «μη αποδεκτά» όπλα ή να εξαπολύσει επίθεση σε άλλες γειτονικές χώρες.

 Μιλώντας για τις προσεχείς συναντήσεις κορυφής μεταξύ των ηγετών της Δύσης στις Βρυξέλλες, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: «Εμείς, οι Γάλλοι και οι Ευρωπαίοι, θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο χωρίς να εμπλακούμε σε αυτόν».

 Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, συνεχίζει να ψάχνει διπλωματική λύση για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

 Όπως έγινε γνωστό από το Ελιζέ, ο Μακρόν είχε την Τρίτη (22/3) διπλωματικές διαβουλεύσεις σε όλα τα μέτωπα αναφορικά με την ουκρανική κρίση. Συγκεκριμένα, συνομίλησε με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς, και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Γάλλος πρόεδρος «συνέχισε και σήμερα τις μακρές συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», ενώ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 Σχετικά με τις διαβουλεύσεις με τους προέδρους Ρωσίας και Ουκρανίας, διπλωματικές γαλλικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Μακρόν είναι πεπεισμένος πως παρά το γεγονός ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται συμφωνία, οι επαφές θα πρέπει να συνεχιστούν, με άμεσο στόχο την κατάπαυση του πυρός.

 Ως προς τις διαπραγματεύσεις με Σολτς και Ντράγκι, γαλλικές διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι έρχονται σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που είχε τη Δευτέρα (21/3) ο Γάλλος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενεργειακή πτυχή της ουκρανικής κρίσης, ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές.