Την παράταση της θητείας του Γενς Στόλτενμπεργκ στο τιμόνι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν οι ηγέτες των μελών της Συμμαχίας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων που δημιουργεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν αυτός που πρότεινε στον Στόλτενμπεργκ να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στη θέση του γγ του ΝΑΤΟ, δεδομένου του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε δυτικός αξιωματούχος που βρισκόταν στην αίθουσα.

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Μπάιντεν με χειροκρότημα, που αποτέλεσε από τη μία την ομόφωνη έγκριση της πρότασης του Μπάιντεν και από την άλλη την αναγνώριση της επιτυχίας του Στόλτενμπεργκ να κατευθύνει τη συμμαχία μέσα σε ταραγμένους καιρούς», αναφέρει χαρακτηριστικά το Politico.

Η δήλωση Στόλτενμπεργκ

«Είναι τιμή μου η απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων να παρατείνουν για άλλο ένα χρόνο τη θητεία μου, ως Γενικού Γραμματέα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2023. Καθώς αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση ασφάλειας για μια ολόκληρη γενεά, στεκόμαστε ενωμένοι να διατηρήσουμε τη Συμμαχία μας ισχυρή και τους λαούς μας ασφαλείς», δήλωσε στο Twitter ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς. Στόλτενμπεργκ.