Οι πολεμικές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Ουκρανία. Οι εισβολείς βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές, ενώ στον αντίποδα οι Ουκρανοί προβαίνουν σε αντεπιθέσεις και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τους, αποκομίζουν μικρά αλλά σταθερά οφέλη.

Μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε αποθήκες πετρελαίου, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν σε όλη τη χώρα αργά χθες το βράδυ καθώς αναφέρθηκαν εκρήξεις ρωσικών πυραύλων κρουζ Caliber σε στρατηγικές θέσεις στη βορειοδυτική πόλη Λούτσκ, καθώς και στο Χάρκοβο, το Ζιτόμιρ, το Ρίβνε και το Κίεβο.

Αποθήκη πετρελαίου

Δύο βομβαρδισμοί πυραύλων αναφέρθηκαν σε απόσταση 15 λεπτών μεταξύ τους στο Λούτσκ της περιφέρειας Βολίν, γύρω στις 22:30 χθες το βράδυ, προτού οι τοπικές αρχές επιβεβαιώσουν ότι μια μεγάλη αποθήκη πετρελαίου είχε πυρποληθεί.



Βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν μια τεράστια φωτιά να μαίνεται στον χώρο της αποθήκης, καθώς ο στρατιωτικός αρχηγός της περιοχής Volyn, Yuriy Pohulyayko, προειδοποίησε τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγιά τους.





Νέα στρατηγική

Ο Ουκρανός βουλευτής Λέσια Βασιλένκο είπε ότι οι πυραυλικές επιθέσεις ήταν μέρος μιας νέας ρωσικής στρατηγικής για την εξάλειψη των ουκρανικών αποθεμάτων πετρελαίου και βενζίνης καθώς η εισβολή εισήλθε στην πέμπτη εβδομάδα της. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν κάποιος σκοτώθηκε στις επιδρομές.



Εναλλαγή

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ο 35ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων της Ρωσίας εναλλάσσει κατεστραμμένες μονάδες στη Λευκορωσία και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα διοικητήριο για όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν γύρω από το Κίεβο στην περιοχή του Τσερνομπίλ.